‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Hoe gebruik je de Nationale Sportweek voor jouw vereniging?

Geplaatst op 06-07-2017

Van 9 tot en met 17 september staat de Nationale Sportweek op het programma. Een week waarbij landelijk aandacht wordt geschonken aan het stimuleren van sporten en bewegen. Dit jaar zijn er vijf thema’s gekoppeld aan de week.

Bovendien geven we je graag tips hoe je zelf gebruik kunt maken van deze Nationale Sportweek. Laat zien hoe leuk sporten en bewegen is, door verhalen te vertellen en de hashtag #TeamBreda op social media, en promoot zo jouw sportvereniging. Vertel Breda waarom jouw sport, jouw vereniging of jouw team nou juist zo leuk is en overtuig andere ook mee te sporten. En dat het niet alleen tijdens de Nationale Sportweek kan maar elke week!
 

De vijf thema’s

De Nationale Sportweek is dit jaar gekoppeld aan vijf thema’s; Vrijwilligerswerk, Sport & Beperking, Sportiviteit en Respect, Onderwijs en Schoolsport en Sport & Bewegen. Op alle thema’s haken we in. Zo vindt er op zaterdag 9 september een Vrijwilligerstour plaats. Gemeenteraadsleden gaan op deze dag op bezoek bij vrijwilligers van sportverenigingen om hun waardering persoonlijk over te brengen. Op 13 september is er een inspiratieavond voor verenigingen die aan de slag willen met aangepast sporten en/ of talentontwikkeling. Deze wordt georganiseerd door onder andere Sportloket West-Brabant (waar Breda Actief onderdeel van uitmaakt), MEE West-Brabant en Deltalent. We haken daarnaast aan op de campagne Maak er een punt van in Breda. Waarbij we een voorbeeld aandragen van een club die bezig is met het onderwerp Sportiviteit en Respect. Tot slot lichten we ook onze rol toe binnen het beweegonderwijs.

Laat je zien!

Rondom het thema Sporten en Bewegen laten we graag de sportieve Bredanaar zien. We willen iedereen in Breda laten voelen hoe leuk het is om te sporten. Niet alleen tijdens de Nationale Sportweek, maar ook daarna. En als we dit allemaal doen tijdens de Nationale Sportweek hebben we een zo groot mogelijk bereik. Dus laat zien op social media, via filmpjes of foto’s, hoe leuk het is om te sporten via jouw vereniging. Gebruik daarbij de hashtag #teambreda, #NSW2017 en/of tag @teambredasport op twitter. Door deze hashtags en/of tag te gebruiken kan dit door ons gedeeld worden. En bied je proeflessen aan via sportintro? Vertel dan ook dat Bredanaars via sportintro de sport via jouw vereniging kunnen uitproberen. Gebruik de Nationale Sportweek als middel om jouw sport te promoten.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI