‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘Hoe kan de samenleving meer waardering tonen voor vrijwillige inzet?’

Studenten aan de slag met belangrijk vraagstuk

Geplaatst op 02-06-2016

Vier studenten van de NHTV Performatory zijn een project gestart over het vraagstuk: ‘Hoe kan de samenleving meer waardering tonen voor vrijwillige inzet?’ Het initiatief is begonnen onder de naam Share Your Smile. Om het project een nieuwe dimensie te geven betrekken de studenten heel Breda. Echt iets voor de stad! Hoe verbeter je de waardering van vrijwilligers? De studenten willen Bredanaars hier graag in mee laten denken. Hierbij kunnen ze jouw hulp dus goed gebruiken.

Even voorstellen

Sanne Kolsté, Laura Selten, Helen Esser en Melanie van Duijn zijn studenten van de Performatory, een onderdeel van de NHTV Academy for Leisure. Hier studeren zij Social Innovation, een honneurs- track binnen de studie vrijetijdsmanagement. Ze houden zich vooral bezig met sociale vraagstukken en projecten.

Het project

In samenwerking met Breda Actief startte, tijdens het Social Innovation festival Drive-In 2015 in Breda, het initiatief Share Your Smile. Aanleiding was de vraag: ‘Hoe kan de samenleving meer waardering tonen voor vrijwillige inzet?’

Binnen het project wordt gezocht naar mensen die mee willen denken over de wensen en behoeften qua waardering van vrijwilligers. En daarom organiseren de studenten creatieve sessies en interviews. Want waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Een conclusie die ook deze enthousiaste groep studenten deelt en waaraan ze graag hun steentje willen bijdraagt.

Wanneer en waar?

Op maandag 4 juli 2016 van 18:30 uur tot 21:30 uur vindt de sessie plaats bij NHTV aan de Mgr. Hopmanstraat 1 in Breda.

Hoe kun jij bijdragen?

Ben jij als Bredanaar, organisatie of vrijwilliger geïnteresseerd? En heb je ideeen en wil je meedenken over waardering van vrijwillige inzet? Neem dan contact op met Isabelle Leijser via . Overige relevante en interessante informatie kun je via  direct aan de studenten mailen.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI