‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Hulp bij de nieuwe privacywet

De nieuwe AVG-wet én (sport)vereniging Stichting Nordic Walking Breda goed op het Europese pad

Geplaatst op 18-06-2018

Op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet van kracht gegaan. Ook vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen hebben te maken met deze wet. En dat vraagt om aanpassingsvermogen.  Daarom organiseerde de Vrijwilligersacademie Breda in samenwerking met MARK Advocaten en Breda Actief een themabijeenkomst en een werksessie. Stichting Nordic Walking Breda was hierbij aanwezig en pakte vervolgens goed door!

Themabijeenkomst en werksessie

Jan van Gool (MARK advocaten) nam tijdens de themabijeenkomst de 140 aanwezigen van verschillende organisaties mee door de nieuwe wet en alle veranderingen die daarbij komen kijken. Ook Stichting Nordic Walking Breda was aanwezig. Zij werden door Enzo de Regt, verenigingsadviseur bij Breda Actief, op de hoogte gebracht van deze nieuwe AVG-wet.

Vervolgens werd er op 16 april een werksessie georganiseerd door de adviseurs van Breda Actief. De aanwezige organisaties zijn tijdens de werksessie aan de slag gegaan met het invullen van een AVG-werkdocument. ‘’De interactieve tweede sessie was zeer instructief. Alle vragen die we stelden aan de adviseurs van Breda Actief werden correct beantwoord en bij onduidelijkheden werd het aan een directe collega gevraagd’’, aldus Ellen Groot, voorzitter NWBreda.

Aan de slag

NWBreda heeft een aantal zaken binnen de club veranderd en doorgevoerd: ‘’We hebben de bestaande beveiliging aangepast en uitgebreid. Er is kritisch gekeken wat je wel en wat je niet moet/mag bewaren. De bewaartijd is aangepast en alle leden kregen ruim voor aanvang een nieuwsbrief met daarin uitleg over de AVG-wet toegepast op NWBreda. Dit is een deel van hetgeen we hebben doorgevoerd’’. De leden binnen NWBreda reageerden positief op de veranderingen: ‘’Tot nu toe hebben alle leden een handtekening gezet achter het vast stellen en verwerken van NAW gegevens. Daarnaast zijn de leden akkoord gegaan met de mogelijkheid voor het maken van foto’s en accepteren zij het nieuwe privacy beleid.”

Samenwerking met Breda Actief

“Het persoonlijke contact via mail, telefoon en elkaar ontmoeten levert hele goede feedback voor ons op. En dat is nu juist de kracht van Breda Actief, waar wij heel graag nu en in de toekomst gebruik van maken!” aldus Ellen Groot. Wil jij als organisatie ook meer weten over de AVG-wet? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Breda Actief en bekijk daarnaast onze website voor aanvullende informatie over de nieuwe AVG-wet: https://www.breda-actief.nl/privacywetgeving/.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI