‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Iedereen kan zich vrijwillig inzetten

De Kracht van Samen: Samen op zoek naar vrijwilligerswerk

Geplaatst op 13-05-2016

Vind je het moeilijk om zelf een leuke vrijwilligersplek te vinden? Breda Actief start op maandag 1 juni voor de tweede keer de cursus De Kracht van Samen. Deelnemers gaan samen en onder begeleiding op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij hen past. De Kracht van Samen is een korte cursus van drie bijeenkomsten waarin je in een kleine groep op weg geholpen worden naar passend vrijwilligerswerk op je eigen niveau. Dit project is bedoeld voor mensen die vanwege verschillende drempels, zoals bijvoorbeeld taalniveau of lichamelijke of geestelijke beperkingen, het lastig vinden om zelf een leuke plek te vinden.

Rowena, deelneemster van de eerste groep: “Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we elkaar een beetje leren kennen. Je mocht wat over jezelf vertellen, wat je wil gaan doen en waar je goed in bent. Ook hebben we verteld wat we nodig hebben op een werkplek. De tweede keer zijn vacatures besproken en hebben we gekeken welke leuk genoeg zijn om te bezoeken. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Het Klooster geweest. De derde avond hebben we ervaringen gedeeld. Ik heb mijn ideale vrijwilligersplek nog niet gevonden, maar door de cursus weet ik nu wel beter wat ik wel en niet kan en wil. Ook ben ik erg blij dat Anu met mij verder blijft zoeken, ook al is de cursus nu afgelopen.”

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 1 juni, 15 juni en 20 juli 10.00 – 11.30 uur.

Vragen en aanmelden

Heb je vragen? Neem dan contact op met met Anu Veldhuis of Mylène Martens via 076-52 33 555 of via de mail: . Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI