‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Ik ben een mensenmens, een idealist, ik knuffel wat af!"

Anneke van Druningen zet zich met hart en ziel in voor haar wijk Tuinzigt

Geplaatst op 06-10-2017

Ik doe al 24 jaar vrijwilligerswerk, waarvan 9 jaar in Breda in mijn wijk Tuinzigt. Ik kom van Flakkee, waar ik in de dorpsgroep heb gezeten. Daarom vroegen ze me al snel voor de Wijkraad Tuinzigt en Westerpark toen ik hier kwam wonen.

Mensen hebben een plekkie nodig!

"Nu doe ik veel bij Ontmoetingscentrum De Nieuwe Meidoorn. Soms zijn er wel 40 wijkbewoners voor de lunch en de bingo: die is ongekend populair! Ik heb de foodsharekast bedacht, er is een boekenruilkast, zwerfboeken voor kinderen en we ruilen plantjes: dat werkt echt! Er zijn veel mensen die nooit de deur uit komen: bij ons kunnen ze samen eten en elkaar ontmoeten."

Ik vind het belangrijk dat mensen zelf verantwoordelijk blijven voor hun leven

"Je kan een klein beetje sturen, maar mensen moeten zelf beslissen en het zelf doen. Doordat ik veel heb meegemaakt, begrijp ik ze. Ik heb altijd gewerkt maar dat lukt helaas niet meer vanwege fysieke beperkingen. Maar dit kan ik nog wel!"

Je bent samen lekker bezig, dat is zo belangrijk in een wijk

"Vanuit Breda Actief doen we mee aan het project “Lekker in je vel”. Daarbij luisteren we naar wat bewoners graag willen, bijvoorbeeld een sjoelbak of een biljart. En we organiseren activiteiten: crea, koken, jeu de boules: gezellig samen zijn, een bakkie doen. Zo leren ze andere mensen kennen en kun je elkaar helpen."

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI