‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Ik ben heel blij hier te zijn, want ik heb jullie kei-hard nodig!”

Breda Actief en Avans Hogeschool verbinden studenten aan Bredase vrijwilligersorganisaties

Geplaatst op 02-09-2016

Op 2 september is, in bijzijn van wethouder Miriam Haagh, de officiële kick off van een bijzonder communicatie project: 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie van Avans Hogeschool geven drie maatschappelijke organisaties op maat gesneden communicatieadvies.

Bijzondere samenwerking

Deelnemende organisaties zijn: BUURTKRACHT IJpelaar / Overakker, Humanitas MentorMaatjes Breda en NOL & zo buurtonderneming. Riet Hammen van BUURTKRACHT IJpelaar / Overakker begint haar presentatie enthousiast: “Ik ben heel blij hier te zijn, want ik heb jullie kei-hard nodig!”

De bijzondere samenwerking tussen Avans Hogeschool, Breda Actief en de vrijwilligersorganisaties is tot stand gekomen door bundeling van krachten. Isabelle Leijser van Breda Actief: “Wij zijn de verbindende partner tussen de studenten van Avans Hogeschool en maatschappelijke organisaties.” Mitchell Droog van Avans Hogeschool vult aan: "Het is een win-win-situatie voor iedereen: het project vergroot de kennis van organisaties op het gebied van moderne communicatiemiddelen. Voor studenten is het een mooie kans om kennis te maken met en een bijdrage te leveren aan maatschappelijke organisaties in Breda.”

Mooi kennismaking 

Studenten vinden het een mooie manier om kennis te maken met maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven in Breda en met hun werkveld communicatie: “Ik heb er zin. Het bedrijf waaraan ik gekoppeld ben, Humanitas MentorMaatjes Breda, spreekt mij heel erg aan. Ik denk dat ik me binnenkort ook in ga schrijven als vrijwilliger.” Vertelt Shea-lynn.

Gemeente Breda

Ook Gemeente Breda draagt dit project een warm hart toe. Wethouder Miriam Haagh doet een kort woordje over dit project: “Als wethouder onderwijs ben ik niet alleen heel blij dat we veel nieuwe studenten hebben, maar ik ben ook blij dat zij iets heel moois kunnen betekenen voor Breda.”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI