‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Ik gun iedereen leuk vrijwilligerswerk”

Yvonne Kienstra helpt iedereen in de bibliotheek op weg naar vrijwilligerswerk

Geplaatst op 04-01-2016

Vrijwilligster Yvonne Kienstra zet zich al bijna drie jaar in voor de vacaturebank van Breda Actief. Elke dinsdag en donderdag staat zij van 11.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek Breda klaar voor personen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Je kunt hier terecht voor al jouw vragen en advies over vrijwilligerswerk.

Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen, omdat ik graag in contact kom met mensen. Ook vind ik het heerlijk om andere mensen te helpen. Op dit moment werk ik alweer bijna drie jaar als vrijwilligster voor de vacaturebank. Met veel plezier zet ik mij hiervoor in, omdat ik iedereen leuk vrijwilligerswerk gun. Het is belangrijk dat een persoon vrijwilligerswerk kiest, wat hij of zij echt leuk vindt. Dit geeft namelijk enorme voldoening! Wanneer iemand vrijwilligerswerk heeft gevonden en met een blij gezicht de bibliotheek uit loopt, is mijn dag goed!’’ Vertelt de enthousiaste Yvonne.

Bijzondere locatie

Door de verhuizing van Breda Actief van de Pasbaan naar de Heerbaan, is er gekozen voor een bijzondere en centrale locatie voor het informatiepunt vrijwilligerswerk: de bibliotheek Breda Centrum. Deze locatie heeft goed uitgepakt, vertelt Yvonne. “Mensen lopen makkelijk binnen, dat maakt het erg laagdrempelig. Ze vinden het fijn om mij op te zoeken in de bibliotheek en een praatje te maken. Doordat er zoveel aanbod is op het gebied van vrijwilligerswerk, weten sommigen niet zo goed waar ze moeten beginnen met zoeken. Ze vinden het dan erg fijn dat we er samen naar kijken.’’

Mooie momenten

Yvonne heeft al veel mensen in de bibliotheek geholpen. Ze heeft dan ook veel positieve reacties gehad en mooie momenten meegemaakt: “Een tijdje geleden kwam er een man binnenlopen die op zoek was naar vrijwilligerswerk. We keken samen naar de mogelijkheden en Huize Raffy leek hem wel wat. Hij is daar dan ook één dag per week aan de slag gegaan. Omdat dit hem zo goed beviel kwam hij weer terug de bibliotheek inlopen. Hij wilde namelijk meer vrijwilligerswerk gaan doen. Dat is natuurlijk super om te horen. Daar doe je het voor!’’

Kom ook langs

Ben je ook op zoek naar vrijwilligerswerk? Of heb je vragen over vrijwilligerswerk? Kom gerust langs bij de bibliotheek. Op dinsdag en donderdag en vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur staat Yvonne voor je klaar.

Direct op zoek naar vrijwilligerswerk

Wil je meteen op zoek naar vrijwilligerswerk? Dat kan natuurlijk ook. Kijk voor de laatste vrijwilligersvacatures op: nlvoorelkaar.nl. Wil je op een andere dag of tijdstip een afspraak maken dan de hierboven genoemde data? Of heb je een andere vraag? Dan neem je contact met ons op door te mailen naar  of te bellen naar 076-5233555.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI