‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘’Ik heb genoten van alle blije gezichtjes’’

Breda Actief en Fontys studenten sluiten samen de Kinderboekenweek af

Geplaatst op 21-10-2015

Studenten van Sporthogeschool Eindhoven en de sportcoaches van Breda Actief waren op 16 oktober bij de afsluiting van de Kinderboekenweek op basisschool de Fontein. De dag stond in het teken van leuke spelletjes voor de kinderen. Stuk voor stuk waren de kinderen enthousiast over de spelletjes in de grote pauze. "Juf, dit was de beste pauze ooit!’’

De dag werd gestart met een dansje, ter afsluiting van de Kinderboekenweek. Na nog één keer geoefend te hebben, werd het landelijke dansje van de Kinderboekenweek met z’n alle gedaan. ‘’Ik heb genoten van alle blije gezichten van de kinderen. Alle kinderen dansten super enthousiast mee.’’ Aldus sportcoach Pleuni.

De sport pauze

Na gezellig gedanst te hebben, was het de beurt aan derdejaars Fontys studenten. Vanuit de opleiding volgen zij nu de minor Brabantse Basisscholen in Beweging (BBiB). Dankzij BBiB kunnen zij een kijkje nemen in het werkveld van onze sportcoaches. Breda Actief had de studenten de opdracht gegeven om spelletjes uit de Sportkliko voor te bereiden. Enthousiast gingen de studenten met zo’n 100 kinderen aan de slag. Koop en koe, La bomba, Stuiterbal, Kingen, Fopba en Levend kwartet werden volop gespeeld. Sportcoach Pleuni was aanwezig om eventuele ondersteuning te bieden en om natuurlijk gezellig mee te spelen met de kinderen. Rond 13.00 uur eindigde de dag en namen Pleuni en de studenten afscheid van 100 blije kindergezichtjes!


Wil je meer weten over het werk van een sportcoach? Voor vragen over de Sportkliko neem contact op met sportcoach Pleuni Rijvers via  of bel 076-5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI