‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Ik vind het jammer dat het voorbij is!”

55-plussers uit de Haagse Beemden kwamen samen in beweging

Geplaatst op 07-12-2017

Vrijdag 1 december vond de afsluiting van het achtweekse beweegprogramma in de Haagse Beemden plaats. Dit is onderdeel van het project ‘Samen in Beweging’ van Breda Actief in samenwerking met diverse sportaanbieders. Deelnemers in de leeftijdsgroep 55 tot en met 69 jaar, die nog niet sportten, maakten afgelopen weken kennis met acht diverse sporten van tien verschillende sportaanbieders. Het programma was een groot succes voor deelnemende partijen. Uit een evaluatie is zelfs gebleken dat veel deelnemers zich aan hebben gemeld bij één of meerdere sportaanbieders!

Deelnemers activeren

Georganiseerd door de sportaanbieders op hun eigen locatie bewogen de deelnemers mee met: tennis, padel, yoga, tacoyo, pilates, volleybal, dansexpressie, powerwalking, bowlen en aquafit. “Het was heel leuk om deze sporten te leren kennen. Maar ook het samen doen met een groep motiveerde enorm. Daarna dronken we altijd gezellig nog een kopje koffie. Ik vind het jammer dat het voorbij is!” Aldus een van de deelnemers. Vanuit Breda Actief is bewust naast het stimuleren van bewegen ook ingezet op sociale binding. “Vanuit de individuele behoeftes proberen we iemand verder te begeleiden naar een passend aanbod. We adviseren bij het organiseren van ontmoetingen samen met de sportaanbieders uit de stad. Daarbij kunnen we ook ondersteunen bij het opdoen van sociale contacten. Samen leuke en zinvolle dingen doen, zou hierdoor meer kunnen ontstaan!” Aldus Joan Kuipers, adviseur sport en bewegen bij Breda Actief.

Sportaanbieders bewust maken

Vorig jaar organiseerde Breda Actief het beweegprogramma. Dit jaar is er bewust ingestoken op een samenwerking met de sportaanbieders. “Door op onze locatie te komen weten ze ons te vinden. Nu zien ze onze club en kunnen ze de sfeer proeven,” vertelt één van de sportaanbieders. Verenigingsadviseur Stephanie Verdoolaege geeft aan: “We werken aan het versterken van de sportaanbieder in het bereiken van deze specifieke doelgroep. In nauw overleg hebben we het programma samengesteld, waarin is ingezet op het bevorderen van de doorstroom van de deelnemers naar de sportaanbieders”. Eén van de sportaanbieders beaamt dit: “We vinden deze doelgroep belangrijk en denken graag mee met dit programma, ook in de toekomst!” Stephanie spreekt vol enthousiasme over het geslaagde project: “Als het project stopt willen we dat de deelnemers de sportaanbieders kunnen vinden. Uit de evaluatie is gebleken dat bijna iedereen één of meerdere sportaanbieders heeft gevonden. Ook hebben deelnemers telefoonnummers uitgewisseld om samen te sporten. Daar doe je het voor!”

Heel Breda in beweging

Het beweegprogramma is een onderdeel van het project ‘Samen in Beweging’. Na de eerste editie in Brabantpark/Heusdenhout is vorig jaar de Haagse Beemden gestart met een beweegtest. Op dit moment wordt het project ook uitgevoerd in de wijken Princenhage/Heuvel en zijn er na de beweegtest 63 deelnemers gestart met een beweegprogramma. In 2018 zal het project in samenwerking met diverse organisaties uitgevoerd worden in Noordoost Breda.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het project ‘Samen in Beweging’. Wil jij ook jouw sport aanbieden aan enthousiaste 55-plussers? Of wil je advies en ondersteuning bij het samenwerken met andere sportaanbieders? Of bij het aantrekken van je doelgroep? Neem contact op met Joan Kuipers via of bel naar 076 – 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI