‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Ik vind het zo leuk dat ik hiermee heel veel mensen help"

Jasmijn van 8 jaar regelt ijsjes voor kinderen van de Voedselbank

Geplaatst op 02-08-2017

Toen Jasmijn van 8 jaar samen met haar moeder een ijsje ging halen, drong het ineens tot ze door dat lang niet alle kinderen dit zomaar kunnen doen. Dat vond Jasmijn niet eerlijk en daarom kwam ze in actie! Hoe deze heldendaad tot stand kwam, vertelt ze in het verhaal hieronder.

We bedachten dat sommige kinderen niet zomaar een ijsje kunnen eten

"Ik ging met mijn moeder een ijsje eten in de ijssalon. We bedachten dat sommige kinderen niet zomaar een ijsje kunnen eten, omdat er gezinnen zijn met weinig geld. Toen hebben we zitten denken hoe we kinderen van de Voedselbank aan een ijsje konden helpen. Ons idee was om grote ijssalons in Breda te bellen of ze cadeaubonnen voor ijsjes wilden geven."

Ik vind het echt heel erg leuk en aardig dat hij zoiets doet voor kinderen

"We zijn naar de Voedselbank gegaan en die vonden het een leuk idee. Toen hebben we ijssalon Bon Appetit gebeld en de eigenaar wilde meteen voor alle kinderen een ijsje regelen. Dat zijn dus wel 285 ijsjes! We hebben de bonnen naar de Voedselbank gebracht en aan het begin van de zomervakantie werden ze uitgedeeld. Ik vind het echt heel erg leuk en ook heel aardig dat hij zoiets doet voor kinderen."

Iedereen moet in de zomer toch een ijsje kunnen eten?

Edwin van Es van ijssalon Bon Appetit vindt dat kinderen van gezinnen die minder te besteden hebben, daar niet de dupe van moeten worden. "Een ijsje eten in de ijssalon is een andere beleving dan thuis met ijs van de supermarkt. Een bezoek aan onze ijssalon is echt een uitje voor kinderen en ambachtelijk gemaakt ijs is natuurlijk ook lekkerder!"

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI