‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Ik vond het heel speciaal om meerdere sporten uit te proberen”

Rolstoelbeweegdag; voor iedereen die zittend wil sporten

Geplaatst op 02-04-2015

Breda Actief organiseert vanuit Sportloket West-Brabant op zaterdag 18 april de tweede Rolstoelbeweegdag. Na het succes van vorig jaar kan ook dit jaar iedereen die zittend wil sporten kennismaken met verschillende sporten. In sporthal Munnikenheide in Etten-Leur is er ‘s middags de mogelijkheid om zelf mee te doen met een tiental sporten, te praten over een sport of gewoon rustig rond te kijken.

Rolstoelbeweegdag

Bewegen is goed voor iedereen, maar wat als je dit zittend moet doen doordat je rolstoel gebonden of langdurig geblesseerd bent? Wat zijn dan je mogelijkheden? Om antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen, wordt er op zaterdag 18 april de Rolstoelbeweegdag georganiseerd. Van 14.00 tot 16.00 is iedereen op van harte welkom bij sporthal Munnikenheide, Trivium 100, in Etten-Leur.

“Wat is er nou leuker dan gewoon alles even lekker te kunnen uitproberen? Gewoon even voelen of het bij je past!” Danielle was vorig jaar bij de Rolstoelbeweegdag en dat beviel haar enorm. Net als vorig jaar zijn er een tiental sportverenigingen aanwezig waar onder het genot van een gratis drankje kennis mee gemaakt kan worden. “Vorig jaar was voor mij één groot succes. Ik vond het heel speciaal om meerdere sporten uit te proberen. Zo heb ik meegedaan aan het rolstoeldansen, roeien en rolstoelschermen. Wat de dag voor mij extra speciaal maakte, is dat je niet alleen kennis kan maken met verschillende sporten, maar juist ook met andere mensen die zich in dezelfde situatie bevinden.” aldus Danielle.

Sportloket West-Brabant

De gemeentes Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal werken samen in het Sportloket West-Brabant. Inwoners van West-Brabant met een fysieke, verstandelijke en chronische beperking kunnen terecht bij het Sportloket voor het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit. De adviseurs van het Sportloket hebben in kaart gebracht waar en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Iedereen die beperkt is of zich ‘beperkt’ voelt kan terecht bij het Sportloket voor advies op maat.

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor de Rolstoelbeweegdag is prettig, maar niet noodzakelijk. Aanmelden kan door te mailen naar  of te bellen naar 076-5233555. Kijk voor meer informatie op de website van het Sportloket.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI