‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Ik wil mezelf met mijn certificaat blijven ontwikkelen als sportcoach"

Interview Ilse Scholten over Citytrainers

Geplaatst op 08-11-2017

Ilse Scholten is 37 jaar, woont in Breda en deelnemer van Citytrainers Breda, een project van Breda Actief. “Ik ben bij de Citytrainer-cursus terecht gekomen via Marjan van Theesalon de Struyck in Breda. Zij kent veel vrijwilligersorganisaties net als bijvoorbeeld Wijkwijs Breda en gaf aan dat ik daar een keer moest gaan kijken. Hier kwam ik de cursus tegen en toen heb ik me aangemeld. Het leek me leuk om via deze weg in contact te komen met andere sportieve vrijwilligers, om ideeën uit te wisselen en elkaar te motiveren!”

Uitdagend!

Je leert tijdens de cursus verschillende presentatie technieken zoals: hoe sta je voor de groep, wat zeg je, het rekening houden met de doelgroep die je voor je hebt, enzovoort.” Voor haar praktijkstage wilde Ilse graag iets doen met een uitdagende doelgroep. Op deze manier kwam ze via Karin (projectleider) in contact met SMO Breda. “Ik sport nu nog mee met de groep, dit doe ik om een band op te bouwen met de mensen. Daarnaast probeer ik met iemand van SMO een samenwerkingsproject op te zetten door onze talenten te bundelen.

Certificaat komt goed van pas

Ilse gaat dit jaar als het goed is haar diploma als yoga docente afronden en geeft ondertussen ook yogales bij Theesalon de Struyck. Hierbij komt alles wat ze geleerd heeft tijdens de cursus dus goed van pas! “Ik wil mezelf met mijn certificaat blijven ontwikkelen als sportcoach. Dit kan met de yogalessen die ik nu geef, maar dit zal ik bij alle activiteiten en lessen die ik nog ga geven in mijn leven doen!

Blijf groeien!

Op elke middelbare school moet dit een onderdeel zijn van de lesstof die ze krijgen om zo de sociale binding met andere inwoners te houden! Ook moet deze cursus nog veel langer doorgaan, zodat ze kunnen groeien. Bijvoorbeeld door de cursus Citytrainer senioren erbij te pakken.” Voor Ilse heeft deze cursus bijgedragen aan de richting die ze momenteel op wilt met haar leven!

Citytrainer betekent voor jou in een woord?

"Verbinding"

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI