‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Jongeren in actie voor sociale organisaties Breda

“De leerlingen vonden het een verrassende en leerzame middag”

Geplaatst op 21-12-2016

Zelfs in een paar uur tijd kun je al enorm veel doen voor een socialer Breda. Dat lieten de leerlingen van middelbare school De Rotonde zien tijdens The Social Experience afgelopen 19 december. The Social Experience is een stagemiddag georganiseerd door Breda Actief om jongeren kennis te laten maken met verschillende maatschappelijke organisaties en vrijwillige inzet.

Een dag uit de schoolbanken

De leerlingen van De Rotonde kwamen voor één dag uit de schoolbanken en gingen iets compleet nieuws doen: ze maakten onder andere kennis met het leven van daklozen, ze wezen mensen de weg in Winterland Breda, ze begeleidden activiteiten voor ouderen en visueel gehandicapten en ze ruimden afval op in natuurgebied Markdal. Voor De Rotonde was deze deelname aan The Social Experience een van de manieren om invulling te geven aan Maatschappelijk Betrokken Onderwijs. De organisaties die zich dit jaar hadden opgegeven om de jongeren te verwelkomen, waren: De Honingraad, SSKB, Koninklijke Visio, Markkant, Annahuis, Tools to Work, Winterland Breda, Thebe Heuvel en Kinderboerderij De Sik.

"Een verrassende en leerzame middag"

Wat doen deze organisaties voor de maatschappij? Waarom is vrijwilligerswerk zo belangrijk? Wat heb je er zelf aan? De leerlingen ontdekten het terwijl ze de handen uit de mouwen staken. Leerjaarcoördinator aanvangsgroepen Femke van Dijck van De Rotonde kreeg enthousiaste verhalen te horen van de leerlingen: “Ze vonden het een verrassende en leerzame middag. De leerlingen vertelden me dat ze vooraf niet hadden verwacht dat het zo leuk zo zijn om te doen. Ook mijn collega’s die ze begeleidden tijdens de activiteiten waren verrast en zagen veel plezier bij de leerlingen.”

"Vrijwilligerswerk is zó divers"

"We zorgen bewust voor veel diversiteit tussen de organisaties," legt Isabelle Leijser, onze adviseur vrijwillige inzet, uit. “Vrijwilligerswerk is zó divers. In alle sectoren kun je wel een vrijwilligersklus vinden en dát willen we juist laten zien! Dus heb je bepaalde kwaliteiten of de wens om bepaalde talenten te ontwikkelen, dan is er op alle vlakken wel iets te vinden.” De leerlingen zelf vonden het leuk om een dag uit de schoolbanken te komen. Dionne ging tijdens The Social Experience voor SSKB aan de slag, een organisatie die activiteiten organiseert voor kinderen van ouders met financiële problemen. “We zijn ideeën aan het verzinnen voor activiteiten voor jongeren. Het is leuk om te doen. Ik zou wel meer van dit soort werk willen doen!”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI