‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Jongeren krijgen zelfvertrouwen"

Norbert Kalker van Jeugdwerk Surplus Breda

Geplaatst op 08-02-2018

"Het belangrijkste van de cursus zijn de trainingen, de lessen en het leiding geven. Het is een combinatie van praktische vaardigheid, maar daarmee eigenlijk ook automatisch een sociale vaardigheid.”

Jeugdwerk Surplus Breda

Norbert Kalker werkt bij Jeugdwerk Surplus Breda en hier verbindt hij jongeren aan een kansrijke leefomgeving. Zo krijgen ze ruimte voor zelfontplooiing en kunnen ze zichzelf ontwikkelen! “Ik werk al een tijdje in Breda en ken Breda Actief goed, via deze weg ben ik dus ook bij de Citytrainer cursus terecht gekomen. Ik zet de jongeren aan om mee te doen aan de cursus vanwege de talenten die ze hebben. Ze krijgen zelfvertrouwen en worden slagvaardig. Ook blijft het aanzetten tot acties in de wijk, hebben ze een voorbeeldfunctie en versterkt het hun eigen kracht!

Leren, leren, leren…

Hetgeen waar de cursus voor staat, de training, les en leiding geven, dat is het belangrijkste van de cursus. Het is een combinatie van praktische vaardigheid, maar daarmee eigenlijk ook automatisch een sociale vaardigheid.” Al de Citytrainers die via Norbert aan de cursus hebben deelgenomen doen nog veel terug voor hem of voor de stad. “Neem bijvoorbeeld Yassin Taouil (Citytrainer). In plaats van dat ik hem moet stimuleren om mee te helpen met activiteiten, moet ik hem juist vaak afremmen! Het zit in zijn genen en hij weet dat hij hier goed in is en dat hij hier professioneel in door kan gaan!”

Alleen maar positief!

Als ik aan Norbert vraag wanneer in zijn ogen de cursus nog beter zou zijn heeft hij eigenlijk geen antwoord. “Ik vind de cursus echt heel goed. Wat ik heel goed vind is de deskundige persoonlijke aandacht die ze krijgen. Verder moeten ze duidelijk en strikt blijven. Als iemand een paar keer niet is geweest, niet te soepel blijven. Dit kom ik nog wel eens tegen in ons werkterrein. Ze doen dat goed en dit moeten ze er zeker inhouden. Nog een sterk punt vind ik jullie netwerkmethode. De samenwerking met mij en mijn collega’s maar ook met scholen, verenigingen etc.”

Als laatst kan hij nog maar een ding zeggen: “Houd dit vast, het is vaak moeilijker om kampioen te blijven dan het te worden!

Citytrainers betekent voor mij in een woord?

"Precies zo doorgaan!"

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI