‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Leerlingen Mencia op zoek naar leuke klussen

Breda Actief organiseert op 3 maart The Social Experience

Geplaatst op 18-11-2015

Op donderdagmiddag 3 maart 2016 steken 190 leerlingen van het Mencia de handen uit de mouwen voor verschillende vrijwilligersorganisaties en initiatieven. Tijdens de vijfde editie van ‘The Social Experience’ maken havisten en vwo’ers van 15 jaar kennis met maatschappelijke organisaties. Als Bredase vrijwilligersorganisatie kan jij hieraan meedoen! Door klussen aan te bieden, geeft jouw organisatie deze jongeren de kans om een unieke ervaring op te doen in de Bredase samenleving. Je kan de klussen aanmelden tot 22 januari.

The Social Experience

Het project wordt voor de vijfde keer door ons georganiseerd en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met hoe zij zich vrijwillig in kunnen zetten. Vooraf worden de leerlingen uitgebreid geïnformeerd over de organisatie waar ze aan de slag gaan en wat ze gaan doen. Elk groepje van 5 tot 20 leerlingen wordt tijdens de middag begeleid door een docent van het Mencia de Mendoza Lyceum.

Wij willen onze leerlingen graag meegeven dat de samenleving iets is wat je er met anderen van maakt. Daarom organiseren we al vijf jaar met Breda Actief de Social Experience. We laten leerlingen zo kennismaken met verschillende vormen van vrijwilligerswerk en met een kant van de maatschappij waar ze anders misschien niet zo snel mee in aanraking zouden komen. Ze ontdekken daarbij dat je inzetten voor anderen gewaardeerd wordt en zinvol is voor de maatschappij maar ook buitengewoon leerzaam voor henzelf kan zijn - en vaak nog leuk ook! “ Aldus Marty van Rijen directeur Mencia de Mendoza Lyceum.

De middag staat in het teken van oriëntatie op de Bredase samenleving door het kennismaken met vrijwillige inzet. Dat de leerlingen er veel van leren blijkt wel uit een van de reacties van de leerlingen vorig jaar: "Je leert op een andere manier kijken naar dezelfde wereld waarin we allemaal leven."

Aanmelden

Heb jij als Bredase organisatie, initiatief of vereniging op donderdagmiddag 3 maart tussen 13.00 en 17.00 uur een klus? Graag! Je kan de klus aanmelden tot 22 januari 2016 via onderstaande link. De activiteit is bedoeld voor groepen van 5 tot 20 leerlingen. 

Meer weten?

Benieuwd naar de vorige editie? Klik hier voor een terugblik. Wil je meer weten over The Social Experience in 2016? Neem contact op met onze adviseur Isabelle Leijser door een e-mail te sturen naar:  of te bellen met 076-52 33 555.

 Inschrijven social experience

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI