‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Jongeren op woongroep aan Poolseweg beleven sportief vakantiegevoel

Pilot Special X-kids van Breda Actief op locatie een succes

Geplaatst op 06-09-2016

Al jaren organiseren we sport- en spel activiteiten tijdens vakantieperiodes. Deze zogeheten X-kids edities zijn gratis of er zit een kleine bijdrage aan. Sinds 2013 is er ook een Special X-kids. Specifiek voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Maar wat als een kind tijdelijk niet thuis kan wonen, omdat het niet lekker in zijn vel zit? Een aantal van deze kinderen wonen, ook tijdens de vakantie, binnen een woonvoorziening. Voor deze kinderen is op 1 september een Special X-kids pilot gestart op de locatie van GGZ Breburg aan de Poolseweg.

Special X-kids op locatie

De jongeren die tijdelijk wonen bij de GGZ zijn in behandeling vanwege psychische problemen. Tijdens deze behandeling mogen zij niet altijd van het GGZ terrein af. Hierdoor kunnen zij niet meedoen aan X-kids. Om juist deze kinderen het sportieve vakantiegevoel mee te geven, organiseerden onze sportcoaches een heuse zeskamp op het terrein van GGZ Breburg.

Een van de deelnemende kinderen zei het volgende over Special X-Kids: “Het springtouwen was leuk, maar het allerleukste vond ik handboogschieten, ik schoot in de roos!”

Eerste pilot bij GGZ

René, woonbegeleider van GGZ Breburg, is zichtbaar enthousiast over de pilot: “Wat leuk dat jullie ook aan onze kinderen denken! Zij hebben weinig te doen hier op het terrein tijdens de vakantieperiode.’’

Door de pilot krijgt de begeleiding van de woongroep wellicht ideeën op om vaker aan de slag te gaan met sport en bewegen. De pilot is van beide kanten goed bevallen. We zijn dan ook nu al bezig met een tweede editie op locatie tijdens de herfstvakantie.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI