‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Jongeren van ‘De Rotonde’ op zoek naar leuke klussen

Breda Actief organiseert The Social Experience op De Rotonde

Geplaatst op 22-09-2016

Kunnen jullie in december wel wat handjes gebruiken? Let dan nu op! Op 19 december steken namelijk 75 leerlingen van ‘De Rotonde’ de handen uit de mouwen tijdens The Social Experience. De jongeren tussen 11 - 13 jaar maken op deze manier kennis met verschillende maatschappelijke organisaties, sportverenigingen of initiatieven uit Breda. Hier wil jij toch ook bij zijn? Je kunt je klus tot 27 oktober aanmelden. Wees er snel bij want er zijn beperkt aantal plekken.

The Social Experience

Het project wordt voor de zesde keer door Breda Actief georganiseerd en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met vrijwillige inzet. De leerlingen worden vooraf uitgebreid geïnformeerd over vrijwillige inzet, de organisatie waar ze aan de slag gaan en wat er van hun verwacht wordt. Elk groepje tussen de 5 en 10 leerlingen wordt tijdens de middag begeleid door een docent van De Rotonde. De middag staat in het teken van oriëntatie op de Bredase samenleving door het kennismaken met vrijwillige inzet.

“De Rotonde kiest voor deze vorm van Maatschappelijk Betrokken Onderwijs zodat de leerlingen zelf kunnen kiezen voor welke stichting of organisatie ze iets kunnen betekenen. Ook het ervaren van vrijwilligerswerk vinden wij op De Rotonde heel belangrijk.“ Aldus Femke van Dijck leerjaarcoördinator van de aanvangsgroepen De Rotonde.

Verschillende klussen

Er zijn verschillende klussen die je aan kunt melden voor The Social Experience. Denk bijvoorbeeld aan meehelpen in het wijkrestaurant, de winkel in kerstsferen brengen, ondersteuning bij een wijkactiviteit of je organisatie winterklaar maken.  

Wat kunnen jongeren betekenen voor jouw organisatie? 

Bij The Social Experience snijdt het mes aan twee kanten. De leerling maakt kennis met je organisatie. Op korte termijn levert het je extra handjes op en ervaring met jongeren. Jongeren zijn enthousiast en fris en brengen nieuwe kennis, ideeën en energie met zich mee. Op langere termijn levert het nieuwe vrijwilligers op. Het is positief voor het imago van je organisatie en je wordt bekender onder jongeren en hun leefwereld.

Aanmelden

Wil jij jouw organisatie, vereniging of initiatief meer bekend maken onder jongeren? En heb jij een klus op maandagmiddag 19 december tussen 13.00 en 16.30 uur voor 5 tot 10 leerlingen? Meld je dan nu aan! Neem voor 27 oktober contact op met Isabelle Leijser van Breda Actief via  of 076-5233555.

 INSCHRIJVEN THE SOCIAL EXPERIENCE

 

Bekijk hier de laatste editie van The Social Experience met leerlingen van Mencia de Mendoza

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI