‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘Jullie gaven de tools; en wij konden brainstormen’

Verder kijken dan de grenzen van je organisatie: je blik naar buiten!

Geplaatst op 17-07-2017

11 organisaties deden mee aan de workshop ‘Verder kijken dan de grenzen van je organisatie’ van Breda Actief. De workshop werd aangeboden tijdens de Summer School van de Vrijwilligersacademie Breda. Vrijwilligersorganisaties en sportclubs werden geïnspireerd om meer hun blik naar buiten te richten bij het besturen van de organisatie of club. Welke kansen liggen er? Waarom zou je dat doen en wat brengt het je? En het belangrijkste; hoe pak je dat aan?

Je blik naar buiten

Een van eerste vragen die organisaties hebben bij het verder kijken dan de grenzen van je organisatie is het vinden en binden van vrijwilligers. Maar ook: waar zijn (nieuwe) samenwerkingen mogelijk in de wijk? Hoe kun je een accommodatie breder inzetten en hoe spreek je de doelgroep meer aan? De organisaties gingen en gaan met deze onderwerpen aan de slag.

Vrijwilliger van de Haagse Beemden Loop over de avond: “Het was een nuttige, leerzame avond. Renee en Stephanie hebben de avond goed aangestuurd. Ze hebben de aanwezigen aangespoord om inderdaad eens anders te denken en andere oplossingen te zoeken. Het heeft ons in ieder geval al wat opgeleverd. Bij de nababbel raakte ik aan de praat met Korfbalvereniging Terda en Nordic Walking Breda, die beide zo maar eens win-win situaties kunnen zijn” Een andere deelnemende organisatie zegt: “Jullie gaven de tools en wij konden brainstormen, heel bruikbaar!”

Andere mindset

Hoe richt je je blik meer naar buiten? Het gaat dan vaak om de andere mindset met een ondernemende houding. Het is positief denken vanuit kansen die aansluiten bij je doelgroep en je sluit aan bij de ontwikkelingen in de samenleving. Meer samenwerking zorgt daarbij voor continuïteit en zichtbaarheid en je organisatie of club. Dit alles zorgt weer voor meer commitment en binding met de leden en vrijwilligers.

We denken graag mee!

Adviseurs Stephanie en Renée: “Wij geloven in de energie die sport en vrijwilligerswerk teweeg brengt en gebruiken deze bij het versterken van organisaties en sportclubs. Tijdens de workshop eind juni, kwam een aantal onderdelen van ons dagelijks advies voor één keer samen. Alle verenigingen, buurtinitiatieven of vrijwilligersorganisaties die grote of kleine vragen hebben kunnen bij ons terecht. We denken graag met je mee.”

Meer weten? Neem contact op met één van de adviseurs van Breda Actief via 076-5233555 of info@breda-actief.nl

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI