‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Kennis delen en netwerken tijdens de bedankbijeenkomst

Wie is generatie Z? Waar hebben ze behoefte aan? En hoe kan ik daarop inspelen als organisatie?

Geplaatst op 15-12-2016

Maandag 12 december vond de bedankbijeenkomst plaats voor alle vrijwilligersorganisaties/ verenigingen en initiatieven die dit jaar hebben bijgedragen aan maatschappelijk betrokken onderwijs/ maatschappelijke stage in Breda.

Elk jaar weer staan er vele maatschappelijk organisaties en verenigingen klaar om jongeren kennis te laten maken met vrijwillige inzet en hun organisatie. Jongeren doen dit tijdens de maatschappelijke stage. We zijn trots op de organisaties die dit mee mogelijk maken. Daarom organiseerden we ook dit jaar weer een bedankavond voor de organisaties waarin we kennis deelden en ruimte hadden om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. 

Inspirerende sprekers

Samen met verschillende kennispartners gingen we dieper in op generatie Z. Dit zijn de jongeren die zijn opgeroeid met sociale media en nu een maatschappelijke stage uitvoeren in Breda. Sacha Vingerhoeds vanuit Bredero College deelde eigenschappen van deze generatie en wist met voorbeelden uit de praktijk de organisaties voor te bereiden op de jongeren tijdens de maatschappelijke stage. Ivo Ederer vanuit CJG Breda deelde zijn ervaringen over het werken met jongeren en zorgde voor een interessante interactie tussen de aanwezigen. Tot slot liet filmaker Jimke Joling haar creaties zien waarmee ze de organsiaties inspireerde om zelf met beeld (video en fotografie) aan de slag te gaan. 

Sfeerimpressie

Heb je de bijeenkomst gemist? Bekijk hier de korte sfeerimpressie.

Wil je de gehele bijeenkomst terugkijken en meer kennis opdoen over generatie Z en de videocultuur? Bekijk onderstaande film.  

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI