‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Kick-off communicatieproject Avans

Geplaatst op 09-09-2014

In het bijzijn van 150 studenten, docenten, medewerkers van vrijwilligersorganisaties en Breda Actief vond afgelopen vrijdag de officiële aftrap van het communicatieproject van Avans Hogeschool plaats. De komende acht weken gaan studenten aan de slag met diverse communicatiemiddelen voor maatschappelijke organisaties, van het ontwikkelen van video’s en folders tot het opzetten van een website of klein evenement.

De bijzondere samenwerking tussen de hogeschool en de vrijwilligersorganisaties is mede tot stand gekomen door Breda Actief. “Dankzij ons grote netwerk kon de opleiding Communicatie in contact komen met deze organisaties”, aldus Isabelle Leijser van Breda Actief. “Uit de vele aanmeldingen heeft Avans vervolgens een selectie gemaakt op basis van diversiteit, beschikbaarheid en een passend niveau voor de studenten.” Voor de opleiding Communicatie vormen de kleine organisaties dankbare opdrachtgevers in dit duurzame project.

Win-win-situatie

Isabelle vervolgt: “Het is een win-win-situatie. Enerzijds helpt het project mee aan de deskundigheidsbevordering van de organisaties die vaak niet de tijd, de middelen of het geld hebben om zelf communicatie-uitingen te ontwikkelen. Anderzijds hebben de studenten hierdoor ‘echte’ opdrachten waarmee ze bovendien een mooie bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties.

Cadeautje

De geselecteerde vrijwilligersorganisaties zijn het Annahuis, Vogelrevalidatiecentrum Zundert, Vrouwenstudio’s Amalia en Maxima, het Keniawinkeltje en Stichting Jongerenwerk Prinsenbeek. Gedurende de kick-off lichtten zij de studenten om beurten toe waar hun communicatiebehoeften liggen. “Een waar cadeautje dat we uitgekozen zijn”, aldus een enthousiaste Ria Bekkers van het Keniawinkeltje, “ik kan niet wachten tot het eindresultaat!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI