‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

KIDS Sport met Trendsport

Het sportpakket voor basisscholen met nieuwe, hippe materialen

Geplaatst op 16-06-2016

Laat de leerlingen kennismaken met andere sporten dan ze gewend zijn! KIDS Sport, het schoolsportprogramma voor de basisschoolgroepen 3 t/m 8, biedt scholen een pakket aan ter aanvulling van de basisgymmaterialen die op school al aanwezig zijn. Nieuw binnen het pakket: Trendsport! Een programma met sportmaterialen die nu helemaal in zijn. Inschrijven kan tot en met 1 juli.

Trendsport

Via het KIDS Sport project kun je als school verschillende sporten uitkiezen die je wil behandelen in de gymles. Het is aanvullend materiaal op de basisinventaris van een gymzaal. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor frisbee, boksen of circusactiviteiten. Binnen het nieuwe programma Trendsport zijn verschillende sporten van nu samengevoegd tot een gevarieerde en uitdagende lessenreeks. De sportcoaches van Breda Actief hebben van iedere sport drie toffe lessen uitgeschreven voor iedere groep. Deze zijn terug te vinden in de lesmap.

"Het biedt de ‘niet-sportieve leerkrachten’ handvatten om ook hele leuke en aantrekkelijke gymlessen te geven!” Aldus een leerkracht die gebruik maakt van KIDS Sport.

Hoe gaat KIDS Sport in zijn werk?

Je kiest de sporten uit die je graag wilt behandelen tijdens komend schooljaar. Aan de hand van de voorkeuren die opgegeven zijn, maakt Breda Actief een jaarplanning voor jullie school. Als jullie school nog niet in het bezit is van de KIDS Sport lesmap moet je deze nog aanschaffen. Er wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd voor de materialen en de lesmappen.

Meer weten?

Wil je meer weten over KIDS Sport, de mappen of het nieuwe programma? Neem dan contact met ons  of bel 076-5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI