‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Kinderen in heel Breda maken kennis met tennis

Juni tennismaand doorslaand succes

Geplaatst op 27-06-2016

In de maand juni vlogen er heel wat tennisballen door Breda. Meer dan 360 kinderen in diverse wijken maakten kennis met tennis tijdens de tennismaand, georganiseerd door Breda Actief. Zo kwamen kinderen uit de hele stad in aanraking met de sport en konden ze zelf ervaren hoe het is om een balletje te slaan of om een echte ace of matchpoint te scoren. De tennismaand werd afgesloten tijdens het tennistoernooi Breda Future+. Zowel voor de kinderen, de deelnemende tennisverenigingen en scholen was het een inspirerende maand. Een maand die de drempel verlaagde om te gaan tennissen en die zorgde voor veel plezier.

Joan Kuipers, adviseur sport en bewegen bij Breda Actief legt uit waarom Breda Actief juni tot tennismaand heeft benoemd: “Het is natuurlijk geweldig dat er in juni een internationaal tennistoernooi als Breda Future+ plaatsvindt. Maar wij vinden het belangrijk dat ook de bewoners in de wijken daarvan mee kunnen genieten. Daarom brengen we op deze manier samen met Breda Future+ en de tennisverengingen, tennis naar de wijken.”

Tennislessen in verschillende wijken

Onder leiding van de verschillende tennisverenigingen en enthousiaste sportcoaches van Breda Actief gingen kinderen uit groep 3 tot en met 8 aan de slag. IJpelaar, Heuvel, Haagse Beemden, Hoge Vucht, Princenhage, Brabantpark en Tuinzigt; in heel Breda werden er ballen geserveerd en tennisspelletjes gespeeld. Sportcoach Mark de Brouwer: “Door op een speelse manier het tennis aan te leren, zagen we de kinderen echt genieten van de tennisclinics en per onderdeel beter worden.” De kinderen zelf waren ook razend enthousiast. Een jonge deelnemer liet weten: “Super gaaf deze clinic! Ik ga zeker op tennis als ik mijn a-diploma heb gehaald.” Volgens Joan Kuipers geven de clinics ook de tennisverenigingen een mooie boost. “De nieuwe tennisvereniging Princenhage bijvoorbeeld vond dit een hele mooie manier om in contact te komen met de kinderen uit de buurt. We willen de drempel verkleinen voor kinderen en mensen om binnen te lopen bij een vereniging en misschien wel lid te worden.”

Afsluiting bij tennistoernooi Breda Future+

Na drie weken met elf clinics op verschillende locaties werd de tennismaand op 22 juni feestelijk afgesloten tijdens de Kidsday op tennistoernooi Breda Future+. In de ochtend brachten 150 kinderen van drie basisscholen in Breda een bezoek aan het toernooi. Joan: “Het was geweldig om te zien. Er waren veel kinderen bij die nog nooit een tennisracket in hun handen gehad hadden. Basisschool de Fontein bijvoorbeeld geeft ook les aan kinderen uit het asielzoekerscentrum. Voor deze kinderen was het heel bijzonder. Alleen al het fietsen naar het toernooi toe was een hele ervaring. Daar doen we het voor, juist voor de kinderen die normaal gesproken niet zomaar met tennis in aanraking komen.” De kinderen konden zien wat er komt kijken bij het organiseren van een groot toernooi, ze kregen tennisles en deden tennisspelletjes. Ook was er een rolstoelparcours van het Fonds Gehandicaptensport, de organisatie waar Breda Future+ dit jaar geld voor inzamelt. In de middag mochten kinderen uit heel Breda gratis komen tennissen op het toernooi.

De Juni tennismaand was een succes. Volgens Joan heeft Breda Actief genoeg plannen om ook in volgende jaren door te groeien. “We zien dat er nu na drie jaar steeds meer interesse is voor de tennismaand in de wijken. Ook de tennisverenigingen werken graag met ons samen. Daarnaast denken we erover om andere doelgroepen te betrekken bij de tennismaand. Waarom zouden we het alleen bij kinderen houden? Misschien kunnen we in de toekomst ook voor ouderen of tieners tennisactiviteiten organiseren.”

Iedereen kan tennis uitproberen!

Ben jij geïnteresseerd in tennis? Dan kun jij je bij de verschillende tennisverengingen aanmelden voor een proefles in het nieuwe sportseizoen. Klik hiernaast op de afbeelding voor meer informatie. Ook kun je vanaf 19 september je weer aanmelden voor de nieuwe Sportintrocursussen. Vanaf dit jaar zijn de Sportintrocursussen gratis, tenzij de sportaanbieder er geld voor vraagt. Dit staat dan bij de cursus vermeld. Het is bovendien het hele jaar mogelijk om in te stromen.  

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI