‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Kinderen met én zonder beperking sporten samen

Breda Actief en AV-Sprint organiseren derde Special KIDS-dag

Geplaatst op 01-10-2015

400 kinderen met en zonder handicap gaan op vrijdag 9 oktober samen gezellig sporten. De atletiekvereniging AV Sprint organiseert samen met Breda Actief voor de derde keer de Special KIDS-dag. Deze sportdag is een onderdeel van de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar is het motto: ‘Welkom bij de club’. Wethouder Sport Paul de Beer opent de derde Special KIDS-Dag.

20 takken van sport

Op vrijdag 9 oktober wordt de Special KIDS-dag om 9.30 uur geopend met een massale warming-up. Vanaf 10.00 tot ongeveer 13.30 uur barst het op en om de atletiekbaan van de sportende kinderen. Tijdens de Special KIDS-dag bieden 15 verenigingen maar liefst 20 takken van sport aan. In totaal is er een sport- en spellencircuit voor de kinderen van 40 verschillende activiteiten. De kinderen maken onder andere kennis met BMX’en, boksen, golfen en het uitoefenen van heuse circusacts! Bevalt het goed? Dan kunnen zij lid worden van de sportvereniging die op 9 oktober aanwezig is. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Samenspel

Special KIDS-dag is een samenspel van de projecten Special Heroes van Breda Actief en de KIDS-dag van AV Sprint. Tijdens deze sportdag sporten kinderen met en zonder beperking samen om elkaar te leren kennen en om de drempel weg te nemen. De 400 deelnemers en ongeveer 60 vrijwilligers worden bijgestaan door studenten van CIOS Goes-Breda. Deze dag wordt ook mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en de Dirk Kuyt Foundation.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI