‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Klimmen en klauteren voor gevorderden

Freerunning clinics op Het Kasteel

Geplaatst op 28-03-2018

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het speciaal onderwijs. Hierdoor kunnen kinderen met een beperking ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen. In samenwerking met sportverenigingen laten sportcoaches Annelies van der Linden en Veri Dautzenberg de kinderen kennis maken met verschillende sporten. Dit keer was freerunning bij Het Kasteel aan de beurt!

 

Aan de slag!

“De afgelopen periode hebben de leerlingen van SO Het Kasteel tijdens de gymles kennis gemaakt met freerunning. Klimmen, springen, rollen, kruipen en balanceren, alles kwam terug in de verschillende parcours die de leerlingen geoefend hebben. Er waren zelfs leerlingen die echte trucs konden voordoen! Voor veel kinderen was dit een nieuwe sport en er werd daardoor ook geconcentreerd en hard gewerkt!” zegt sportcoach Veri.

 

Naschoolse training

Na de freerunning clinics tijdens de gymlessen konden degenen die het leuk vonden, meedoen met naschoolse trainingen bij het trampolinepark Cross Jumps of Spelen bij Joepie. Bij Cross Jumps hebben acht leerlingen nog drie extra lessen gevolgd bij een ervaren freerunner. “Sprongen maken in de lucht, maar ook tegen de wanden aan springen en zelfs salto’s kwamen aan bod, heel gaaf om te zien!” vertelt Veri met een grote lach.

 

Ook meedoen?

Met het project Special Heroes leggen we de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme en ADHD. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met  via mail of bel naar 076 - 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI