‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Kom jij ook Sporten in de wijk?

Van tennis tot het Expeditie Robinson spel: voor ieder wat wils!

Geplaatst op 28-09-2015

Al jaren organiseren de sportcoaches van Breda Actief met veel plezier verschillende sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda. Sinds september zijn zij weer volop actief tijdens het ‘Sporten in de wijk’. Zit jij op een Bredase basisschool en zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Dan kun jij gratis meedoen! Je kunt kiezen tussen maar liefst 10 verschillende activiteiten per week.

Sporten in de wijk

Sporten in de wijk is in het leven geroepen om kinderen in Breda kennis te laten maken met verschillende sporten. Het maakt niet uit of zij al aan sport doen of niet, iedereen kan meedoen. Het fijne aan sporten in de wijk is dat het gratis is. Kinderen kunnen kennismaken met verschillende sporten. Ze onderzoeken wat voor sport ze leuk vinden, komen samen, leren andere kinderen kennen en hebben plezier. Hierdoor leren ze spelenderwijs samenwerken, wat fairplay is, samen spelen en respect hebben voor elkaar.

Sportcoaches

Onze sportcoach Mark de Brouwer zet zich al vijf jaar in voor Sporten in de wijk. Bij Sporten in de wijk leren kinderen niet alleen de spelregels en technieken leren. Ze zijn ook positief aan de slag met hun sociale vaardigheden.

‘Het leuke aan Sporten in de wijk is dat kinderen met een blij gezicht naar huis gaan. Ze hebben echt genoten en dat vind ik fantastisch om te zien! Ouders zijn ook positief. Zij vertellen mij vaak dat hun kinderen zin hebben in de volgende sportles. Daarnaast vind ik het mooi dat je door middel van sporten verschillende kinderen kan samenbrengen. Sport verbindt verschillende culturen en nationaliteiten in de wijk! Aldus sportcoach Mark.

Pannenkoekenmiddag

Af en toe organiseren we een grotere activiteit voor de hele wijk. De eerstvolgende is de Pannenkoekenmiddag op 30 september om half 2. De sportieve en gezellige activiteit is op het grasveld aan de Heuvelbrink. Op deze dag genieten kinderen van een sportieve middag met sport- en spelactiviteiten. En natuurlijk kan iedereen in de wijk meehelpen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen tijdens of na de activiteiten genieten van een heerlijke zelfgebakken pannenkoek. Wil je meer weten over de pannenkoekenmiddag? Neem dan contact op met Daan Poelmans via:  of 076 52 33 555. 

Aanmelden

Voor Sporten in de wijk hoef je je niet aan te melden. Iedere week kun je meedoen, en het is helemaal gratis. Van maandag tot en met donderdag worden in acht wijken van Breda Sporten in de wijk georganiseerd. Natuurlijk mag je in andere wijken ook meedoen. Ben je benieuwd naar de activiteiten in jouw wijk? Klik dan hieronder op de activiteitenkalender. 

Activiteitenkalender Sporten in de wijk

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI