‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Koningsspelen Breda groot succes!

Breda Actief brengt 1700 kinderen in beweging

Geplaatst op 23-04-2016

Breda blikt terug op een succesvolle editie van de Koningsspelen. In heel Breda waren kinderen fanatiek aan het sporten en bewegen. Daarbij deden maar liefst 1700 kinderen van 13 verschillende scholen mee op de Sportboulevard in Breda. Onder de professionele begeleiding van Breda Actief werd dit een onvergetelijke dag vol sport- en spelplezier. Ook in de Haagse Beemden werd er enthousiast gesport. Op acht basisscholen deden 2500 kinderen mee met de Koningsspelen. De sportcoaches Breda verzorgden daar op 10 verschillende locaties het sportieve Oranjefeest op 22 april.

Centrale opening

Om 9.30 uur liepen de 1700 kinderen, met zelfgemaakte vlaggen, oranje kleding en vrolijke schminck, onder luid applaus van de aanwezige sportcoaches, studenten, partners, verenigingen en vrijwilligers per school het terrein van Sportboulevard de Wisselaar op. Na het welkomstwoord van wethouder Paul de Beer, startte de Koningsspelen om 10.00 uur officieel met de nationale themadans op het nummer ‘Hupsakee’ van Kinderen voor Kinderen. Meer dan een miljoen kinderen in Nederland hebben deze ochtend op dit nummer gedanst.

Voor ieder wat wils

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer vanalles te beleven. De hele dag door konden de kinderen zich uitleven met meer dan 30 verschillende spellen. Slacklinen, snaggolf, bossaball, levensgroot twister en heuse stormbanen passeerden de revue. Natuurlijk waren er ook nog de bekende bal-, ren- en waterspellen. Tot slot verzorgden negen sportverenigingen /-aanbieders leuke clinics om de kinderen kennis te laten maken met hun sport.

Wauw, wat een coole spellen! Was het maar altijd Koningsspelen!

Tijdens deze Koningsspelen konden de kinderen ook al spellen uit de nieuwe kliko uitproberen. Deze kliko’s zijn een aanvulling op de in 2013 geïntroduceerde Sportkliko en worden over enkele maanden in gebruik genomen op de eerste basisscholen. Hiermee wil Breda Actief samenspelen, creativiteit, zelfstandigheid en plezier van bewegen bevorderen en verbeteren.

Gezonde picknick en mooiste vlag

Tijdens de gezamenlijke pauze veranderde Sportboulevard de Wisselaar in één groot picknickterrein. JOGG Breda, in samenwerking met de Aartsenfruit Kids Foundation, zorgden voor een gezonde traktatie. Iedere actieveling kon rekenen op een appel met handige appelsnijder. Nadat iedereen weer energie had, konden de laatste vier rondes van start gaan. 

Om 14.00 uur was het helaas weer voorbij en werd de dag gezamenlijk afgesloten. Tijdens deze afsluiting werd ook bekend gemaakt dat OBS Apollo gezorgd had voor de mooiste vlag! Zij gingen niet met lege handen naar huis, maar ontvingen een cheque van Decathlon.

Samenwerkingspartners

Daan Poelmans en Pleuni Rijvers, sportcoaches Breda Actief, zorgden voor een onvergetelijke dag. Dankzij de hulp van de medewerkers van Breda Actief, sportverenigingen, Gemeente Breda, Decathlon Breda, Optisport, Citytrainers Breda, Jeugdsportfonds, Rode Kruis de Baronie en de studenten/scholieren van CIOS Goes/Breda, Fontys Sporthogeschool, De Rooi Pannen en Scala werd deze dag in goede banen geleid.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI