‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Koningsspelen groot succes!

1500 kids in beweging

Geplaatst op 25-04-2015

Breda blikt terug op een geweldige, sportieve en zonnige editie van de Koningsspelen. Onder de professionele begeleiding van Breda Actief werd deze dag een groot succes. Maar liefst 1500 kinderen deden afgelopen vrijdag mee!

Sportboulevard de Wisselaar werd afgelopen vrijdag omgetoverd tot een gigantisch sport- en spelparadijs. Bossaball, schermen, watertrefbal…het was er allemaal! De 1500 kinderen genoten zichtbaar van al het moois dat de sportcoaches van Breda Actief voor hen hadden georganiseerd. Samen met studenten van het CIOS Goes-Breda, Scala College en Cingel College maakten ze de Koningsspelen tot een succesvolle en onvergetelijke dag.

Swingende opening

De dag werd sportief gestart met een dans op het nummer ‘Energie’ van Kinderen voor Kinderen. Het bijpassende dansje op dit opzwepende nummer, was al goed geoefend door de kinderen van de tien aanwezige scholen. Hierdoor was het een prachtig geheel. Na deze swingende opening dwaalden alle groepjes naar hun eerste spel.

Sport- en spellenspektakel

Alle kinderen konden kennismaken met verschillende sporten, doordat er twaalf sportaanbieders aanwezig waren. Deze sportaanbieders hebben zich de hele middag vol passie ingezet en de kinderen onder andere skaten, schermen, knotshockey en rugby laten ervaren. De zonnige dag zorgde ervoor dat er ook flink genoten werd van de georganiseerde waterspelen. Op een heus waterplein konden de kinderen zich heel even brandweer voelen of konden ze tegen elkaar strijden binnen een levend zeeslag en watertrefbal.

Naast deze verschillende sporten en waterspellen waren er ook een aantal echte eyecatchers aanwezig. Zo heeft een aantal groepjes kennis mogen maken met Bossaball, dat beschikbaar gesteld was door Fontys Sporthogeschool Eindhoven. Maar ook Bungeebasket, Kinn-ball, stormbanen, tumblingbanen en de NAC voetbal Boarding waren de toppers van de dag!

Gezellig picknicken

Tijdens de pauze werd er genoten van een welverdiende picknicklunch in de zon, met onder andere de appels die beschikbaar waren gesteld door Gemeente Breda. Ook werd er gretig gebruik van gemaakt van de uitgedeelde bidons, die gevuld konden worden bij het pas geopende watertappunt. Dit geheel in het teken van de Week van Ons Water.

De dag werd uiteindelijk gezamenlijk afgesloten door wethouder Miriam Haagh. Dat deed ze niet zomaar, maar met een presentje gelinkt aan de Week van Ons Water dat de gemeente beschikbaar heeft gesteld.

Dolenthousiast maar zichtbaar uitgeput door al het leuks verlieten de kinderen Sportboulevard Wisselaar. “Dit was zo leuk! Is dit er volgend jaar weer? Dan wil ik weer meedoen hoor!”

Houd onze website of facebookpagina in de gaten! In de loop van de dag plaatsen we hier de foto's van de dag.

 

Vandaag kleurt heel Nederland oranje! Maar afgelopen vrijdag werd Koningsdag ook al heel goed gevierd door 1500...

Posted by Breda Actief on maandag 27 april 2015

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI