‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Landelijk kwaliteitskeurmerk Vrijwillige inzet Goed Geregeld voor Brakkenfestival

Supertrots Brakkenfestival met vlag en wimpel geslaagd

Geplaatst op 21-07-2016

De organisatie van het Brakkenfestival, het grootste kinderevenement van Brabant, kreeg deze week goed nieuws: zij mogen de komende vier jaar het NOV Keurmerk Goed Geregeld dragen. Zij ontvingen het certificaat uit handen van burgemeester Paul Depla.

Brakkenfestival blij en trots

Het Brakkenfestival is onderdeel van Surplus Welzijn en organiseert al vanaf 1988 tijdens de eerste week van de zomervakantie een evenement voor alle Bredase kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er is één betaalde coördinator en verder wordt alles georganiseerd en begeleid door ruim driehonderd enthousiaste vrijwilligers. Marian Pistorius, projectleider en jeugdwerker Surplus Welzijn Breda en de coördinator van het Brakkenfestival: “Dit is echt de kroon op ons werk. We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons vrijwilliger kan zijn en dat elke vrijwilliger zijn of haar eigen talent benut en zich kan ontwikkelen. De samenwerking, de goede communicatie, de acceptatie en de korte lijntjes onderling zorgen er voor dat je bij ons jezelf kunt zijn en dat het als een familie voelt. We doen veel moeite voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen. Het doet goed om iedereen welkom te kunnen heten en te zien dat mensen met een beperking als deelnemers en als vrijwilliger een geweldige week hebben. Iedereen is de moeite waard en we doen voor iedereen moeite.”

Waarom heeft het Brakkenfestival het Keurmerk verdiend?

Corrie Marijnissen, Goed Geregeld adviseur bij Breda Actief: “Het Brakkenfestival is een perfect voorbeeld voor hoe je met vrijwilligers succesvol projecten opzet. Bij het Brakkenfestival telt iedereen mee en zijn alle vrijwilligers gelijkwaardig, ongeacht hun ervaring, leeftijd of achtergrond. Dat zorgt ervoor dat iedereen zich er thuis voelt. Binnen Surplus Welzijn is het werken met vrijwilligers een bewuste en vanzelfsprekende keuze, zij hebben een aantoonbare meerwaarde om de doelstellingen voor elkaar te krijgen. De vrijwilligers zijn een afspiegeling van de maatschappij. Surplus Welzijn stimuleert mensen tot een persoonlijke ontwikkeling, sociaal contact en een actieve deelname aan de samenleving. Bij het Brakkenfestival komen deze doelen duidelijk tot uiting. Jaarlijks zijn meer dan 300 vrijwilligers actief betrokken bij het Brakkenfestival.”

Heeft jouw organisatie het Goed Geregeld voor vrijwilligers?

Wanneer je het vrijwilligerswerk goed organiseert, heb je tevreden en betrokken vrijwilligers. Zij zorgen voor kwaliteit en diversiteit in je organisatie en ze brengen nieuwe vrijwilligers met zich mee. Bovendien weten financiers en samenwerkingspartners dat hun geld, tijd en inzet goed zijn besteed. Wil je als vrijwilligersorganisatie je vrijwilligerswerk goed organiseren? Breda Actief ondersteunt, adviseert en beoordeelt vrijwilligersorganisaties bij het behalen van dit keurmerk. Voor vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen is dit gratis. Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze Goed Geregeld adviseur Marije Dévény. Stuur een e-mail naar  of neem telefonisch contact op: 076-5233555. 

Brakkenfestival zelf beleven?

Het Brakkenfestival is van maandag 25 tot en met 29 juli. Ook onze sportcoaches zijn van de partij om kinderen een leuke dag te bezorgen. Wil jij jouw kinderen het festival laten beleven? Je kunt nog steeds kaartje kopen via deze link.  

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI