‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Leergemeenschap Avans groot succes

‘Samen leren’, dát hebben we gedaan!

Geplaatst op 07-06-2018

In september vorig jaar begon onze adviseur Claudia Rens met een nieuw onderwijsconcept: de leergemeenschap. Dit werd uiteindelijk een leerzaam avontuur! Een schooljaar lang zijn Social Work-studenten bezig geweest met het thema vrijwillige inzet. Met een frisse blik, wisten de studenten al snel van meerwaarde te zijn voor maatschappelijke organisaties. Samen zijn ze aan de slag gegaan rondom het werven en binden van jonge vrijwilligers aan hun organisatie. Hiervoor zijn al verschillende plannen ontstaan en zelfs deels al uitgevoerd!

Prachtig resultaat

Inmiddels schitteren de studenten zelf ook als vrijwilliger en zij hopen dat nog vele andere jongeren dit ook gaan doen. “Het is mooi om te zien dat de studenten zich steeds meer ambassadeurs zijn gaan voelen. Ze zijn gedreven in het op de kaart zetten van vrijwillige inzet voor jongeren. Ze zijn zelfs zo enthousiast dat ze bij de opleidingscommissie van Avans de vraag weggelegd hebben als groep verder te mogen gaan volgend schooljaar. Hierin zijn zij als leergemeenschap uniek geweest. Het is echt zo gaaf dat ze verder willen met de ideeën en samenwerkingen die het afgelopen jaar zijn ontstaan. En dat ze met Breda Actief jongeren en organisaties willen gaan enthousiasmeren vrijwilligerswerk te gaan doen! Dat alleen al is toch een prachtig resultaat van deze allereerste leergemeenschap?”, vertelt Claudia Rens, adviseur bij Breda Actief en begeleidster van de studenten.

Vrijwilligerswerk levert veel op

Als het aan de studenten ligt zullen zij volgend jaar doorgaan met hun missie meer jonge vrijwilligers in Breda te krijgen. “We hopen natuurlijk dat jongeren gaan zien dat het echt veel op kan leveren als je vrijwilligerswerk doet, want dat doet het echt, dat hebben we zelf ervaren. Ook staan we open voor organisaties die met ons een samenwerking aan willen gaan volgend schooljaar”, zegt een van de studenten uit de leergemeenschap die, net als haar medestudenten, ontzettend veel geleerd heeft.

Meer weten?

Naast onze adviseur Claudia hebben we nog meer professionals in huis. Wil jij advies over vrijwillige inzet? Hoe je meer vrijwilligers naar je organisatie trekt? Misschien zoek je zelf wel vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op via  of bel even naar 076 – 52 33 555!

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI