‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Leergemeenschap Vrijwillige Inzet

studenten Avans Social Work

Geplaatst op 21-06-2017

Vanaf september starten er binnen Avans Hogeschool Social Work 22 verschillende leergemeenschappen.

De leergemeenschappen zijn een belangrijk onderdeel binnen het nieuwe onderwijs, waarin de toekomstige professionals direct vanaf week één actief zijn binnen het werkveld. Studenten en werkveld werken samen aan en leren over actuele maatschappelijke vraagstukken. Samen gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de sociaal werker van de toekomst en maken we het verschil in de wijken en organisaties binnen het sociaal domein.

Breda Actief zal één van de leergemeenschappen vanuit de praktijk mee vormgeven namelijk; leergemeenschap vrijwillige inzet. “Wij vinden het belangrijk dat jongeren kennismaken met maatschappelijke organisaties en zich hiervoor vrijwillige inzetten. Door de studenten vanaf dag één mee te nemen in de praktijk denken wij bij te dragen aan een completer beeld van de sector waarin ze straks gaan werken. Daarnaast hebben de jongeren een frisse blik en hebben we in het verleden gezien dat ze van meerwaarde kunnen zijn voor maatschappelijke organisaties. Op deze manier proberen wij jongeren aan maatschappelijke organisaties te verbinden en voor te bereiden op de toekomst.” aldus Isabelle Leijser adviseur bij Breda Actief .

Op 14 juni zijn de leergemeenschappen gestart met een startbijeenkomst samen met alle avonturiers die naast Breda Actief bijdragen aan die nieuwe onderwijsconcept.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI