‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Leerlingen Mencia op zoek naar leuke klussen voor januari!

Geplaatst op 11-11-2014

Op donderdagmiddag 29 januari 2015 staan ruim 130 leerlingen van het Mencia voor jouw organisatie klaar om de handen uit de mouwen te steken! Tijdens ‘The Social Experience’ maken havisten van 15 jaar kennis met maatschappelijke organisaties. Ook jouw organisatie kan hieraan meedoen. Geef jongeren de kans om een unieke ervaring op te doen in de Bredase samenleving die ze nog niet eerder hebben ervaren. Januari lijkt nog ver weg, maar voordat je het weet is het al zover. Geef je klussen dus snel door!

The Social Experience

Het project is bedoeld om leerlingen te laten ervaren wat het is om vrijwilligerswerk te doen. Wat het met je doet als je aan de slag gaat voor een maatschappelijk organisatie. Leerlingen worden begeleid vanuit het Mencia Mendosa Lyceum. Ze worden vooraf uitgebreid geïnformeerd over het soort organisatie waar ze aan de slag gaan en wat ze kunnen doen. Elk groepje leerlingen wordt tijdens de middag begeleid door een docent. 

De leerlingen gaan in groepen op pad. Ze gaan aan de slag met verschillende klussen bij verschillende organisaties. De middag staat in het teken van een oriëntatie op de Bredase samenleving door het kennismaken met vrijwilligerswerk. Dat de leerlingen er veel van leren blijkt wel uit een van de reacties van de leerlingen vorig jaar: "Je leert op een andere manier kijken naar dezelfde wereld waarin we allemaal leven" 

Aanmelden

Ben je een Bredase organisatie en heb je op donderdagmiddag 29 januari tussen 13.00 en 16.30 uur activiteiten waarbij groepjes leerlingen (min. 5 en max. 20 leerlingen) kunnen helpen? Of wil je iets organiseren waarbij juist extra handjes nodig zijn? Meld je dan vóór 15 december aan voor deze middag bij Isabelle Leijser. Geef activiteiten en aantal leerlingen door via i.leijser@breda-actief.nl. Je kunt haar natuurlijk ook bellen via: 076-5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI