‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Leerlingen Mencia op zoek naar leuke klussen

Breda Actief organiseert op 23 maart The Social Experience

Geplaatst op 18-01-2017

Op donderdagmiddag 23 maart 2017 steken 75 leerlingen van het Mencia de Mendoza de handen uit de mouwen voor verschillende vrijwilligersorganisaties en initiatieven. Tijdens de zesde editie van ‘The Social Experience’ maken havisten van 15 jaar kennis met maatschappelijke organisaties. Alle Bredase organisaties die vrijwilligers hebben of willen inzetten, kunnen hieraan meedoen! Door klussen aan te bieden, geeft jouw organisatie deze jongeren de kans om een unieke ervaring op te doen in de Bredase samenleving. Je kunt de klussen aanmelden tot 12 februari.

The Social Experience

Het project wordt voor de zesde keer door ons georganiseerd en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met hoe zij zich vrijwillig in kunnen zetten. Vooraf worden de leerlingen uitgebreid geïnformeerd over de organisatie waar ze aan de slag gaan en wat ze gaan doen. Elk groepje van 8 tot 10 leerlingen wordt tijdens de middag begeleid door een docent van het Mencia de Mendoza Lyceum.

Wij willen onze leerlingen graag meegeven dat de samenleving iets is wat je er met anderen van maakt. Daarom organiseren we al vijf jaar met Breda Actief de Social Experience. We laten leerlingen zo kennismaken met verschillende vormen van vrijwilligerswerk en met een kant van de maatschappij waar ze anders misschien niet zo snel mee in aanraking zouden komen. Ze ontdekken daarbij dat je inzetten voor anderen gewaardeerd wordt en zinvol is voor de maatschappij maar ook buitengewoon leerzaam voor henzelf kan zijn - en vaak nog leuk ook! “ Aldus Marty van Rijen conrector Mencia de Mendoza Lyceum.

De middag staat in het teken van oriëntatie op de Bredase samenleving door het kennismaken met vrijwillige inzet. Dat de leerlingen er veel van leren blijkt wel uit een van de reacties van de leerlingen vorig jaar: "Je leert op een andere manier kijken naar dezelfde wereld waarin we allemaal leven."

Aanmelden

Heb jij als Bredase organisatie, initiatief of vereniging op donderdagmiddag 23 maart tussen 13.00 en 16.30 uur een klus? Graag! Je kan de klus aanmelden tot 12 februari 2017 via onderstaande knop. De activiteit is bedoeld voor groepen van 8 tot 10 leerlingen. 

Inschrijven social experience

 

Meer weten?

Benieuwd naar de vorige editie? Klik hier voor een terugblik. Wil je meer weten over The Social Experience in 2017? Neem contact op met onze adviseur Isabelle Leijser door een e-mail te sturen naar:  of te bellen met 076-52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI