‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Lekker actief in je eigen wijk!

Breda Actief zet pilot in het najaar door in Tuinzigt

Geplaatst op 14-09-2015

Op 29 september start Breda Actief door met het nieuwe project: ‘Lekker in je vel, meedoen in je wijk’. Zoals de naam al doet vermoeden kijk je met behulp van het project wat jij kan betekenen voor jouw wijk. Dit doen we door letterlijk te bewegen of sporten en door op zoek te gaan naar activiteiten en vrijwilligerswerk in de wijk Tuinzigt.

Ontmoet nieuwe mensen

In twee keer zes weken nemen we deelnemers uit Tuinzigt mee in datgene wat echt bij hem of haar past. Het is leuk om wat te doen in je eigen wijk met mensen die je al kent of juist nog niet kent. Het geeft energie, je ontmoet nieuwe mensen en het geeft een goed gevoel. “Het ontmoeten van elkaar is al zo leuk!”, aldus een van de deelnemers uit de eerste cursusgroep van juni. Vanuit deze eerste ontmoeting maak je de stap verder om actief te worden in de wijk, dat kan op allerlei manieren. Iets doen is bijvoorbeeld samen naar de markt gaan, een rondje lopen door de buurt of samen sporten. Maar ook op de koffie gaan bij die ene buurman die er alleen voor staat.

Verbindingen

Initiator Corrie Marijnissen adviseur vrijwilligerswerk: “Het project maakt verbindingen mogelijk tussen mensen en organisaties in de wijk op het gebied van sport, vrijwilligerswerk en bestaande of nieuw op te zetten activiteiten. Volwassenen die actief willen worden maar daar op de een of andere reden steeds niet toe komen geven wij net dat extra steuntje, dat maakt het project zo interessant! En iedereen mag meedoen.” In juni startte de pliot met een kleine cursusgroep. “De beweging in de wijk is merkbaar, deelnemers, organisaties en bestaande actieve bewoners beginnen elkaar op te zoeken.”

Aanmelden

Wil je meer weten over Lekker in je vel, meedoen in de wijk? Kom dan naar de infobijeenkomst op dinsdag 29 september van 13:30 tot 14:30 uur in ‘De Nieuwe Meidoorn’. Doe je uiteindelijk ook mee? Dan start de activiteiten rondom het project op woensdagochtend van 11.00-12.00 uur in de Nieuwe Meidoorn. Daarna is het nog 1 week op woensdagochtend. De vervolgdata zijn: 15, 22, 29 oktober en 5 en 12 november op donderdagmiddag bij WIJ. Meld je wel even vantevoren aan via Anu Veldhuis:  of bel naar 076-5233555.

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI