‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Lekker sporten en spelen met de Speelkluis

Introductie van de Speelkluis tijdens de Beweegmarkt

Geplaatst op 15-01-2015

Op woensdag 14 januari was er om 13:30 de beweegmarkt op basisschool de Liniedoorn. Deze markt was speciaal voor kleuters en stond in het teken van de speelkluis. De speelkluis is een concept dat speciaal bedacht is voor kleuters.

Tijdens deze markt waren er ook nog andere activiteiten, zoals stoeien op een judomat bij en met buurtsportcoach Mark en een Cios student, een evenwichtsparcours bij fysiotherapeute Loes en een gezondheidshoek bij studenten van Sport en Wellness van Fontys Eindhoven.

De middag begon met een korte uitleg over de speelkluis en vervolgens ging buurtsportcoach Breda een verhaaltje lezen over de Zeven Geitjes. De kleuters luisterden aandachtig en gingen helemaal op in het verhaal. Na afloop van het verhaal, stelde Brenda enkele vragen waarmee de kinderen de code konden kraken en ging de kluis open! Materialen als pannen, slangen, banden en zelfs een toetsenbord werden uit de Speelkluis getoverd. Hiermee konden de kleuter hun eigen belevingswereld creëren.

Na het spelen met de Speelkluis waren er nog drie andere activiteiten waar de kinderen mee aan de slag konden. De eerste activiteit was stoeien, hierbij moesten de kleuters elkaars lintje te pakken krijgen en elkaar op de rode rand van de mat proberen te duwen. Daarnaast was er een evenwichtsparcours waar ze allerlei oefeningen met balans moesten doen, om vervolgens een basketbal in het net te gooien. Tot slot, was er nog een gezondheidshoek. Hier moesten de kleuters gezondheidsmemorie spelen en kregen ze een lekkere smoothie die ze zelf mochten samenstellen.


Na de activiteiten werd er gezamenlijk afgesloten en konden we met zijn allen terug kijken op een gezonde en sportieve middag waarbij het plezier natuurlijk voorop stond! Kijk op onze Facebookpagina voor leuke foto's! 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI