‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Maar liefst 1250 kinderen konden in 2016 deelnemen aan sport of cultuur!

Geplaatst op 03-02-2017

Het Jeugdsportfonds Breda en het Jeugdcultuurfonds Breda hebben dankzij de hulp van actieve sponsoren, intermediairs, verenigingen en de Gemeente Breda maar liefst 1250 kinderen kunnen laten deelnemen aan sport en cultuur. Daarnaast hebben meer dan 1000 kinderen deelgenomen aan het ABC-zwemmen. De droom van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Breda is dat alle kinderen die in Breda wonen kunnen sporten, muziek maken of dansen en dat iedereen in Breda zich daarvoor hard maakt! Een droom die op sport zeker omarmd wordt door vijf samenwerkende partijen in de sport in Breda. Want heel Breda beweegt is het doel van de samenwerking tussen Teamplay@NAC, Deltalent, Stichting BAS, Breda Actief en het Jeugdsportfonds Breda. Een samenwerking die op 3 februari beklonken werd door het ondertekenen van de samenwerking.

“Een hele mooie score maar we zijn er nog lang niet”, aldus de voorzitters van beide fondsen, “In Breda zijn nog steeds duizenden kinderen die onder de armoedegrens leven. Juist voor hen geldt dat ieder kind moeten kunnen leren zwemmen, sporten, dansen of muziek maken.”

Alle Bredase kinderen moeten kunnen sporten, muziek maken of dansen

De droom van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Breda is dat alle kinderen die in Breda wonen kunnen sporten, muziek maken of dansen en dat iedereen in Breda zich daarvoor hard maakt! In Breda zijn er ruim 3700 kinderen die niet de financiële middelen hebben om lid te kunnen worden van een sport- dans- of muziekvereniging. Ruim 3000 kinderen hiervan zijn tussen de 4 en 18 jaar. Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds verstrekken de financiële middelen om lidmaatschap wel mogelijk te maken. Scholen, verenigingen, intermediairs, vrijwilligers, ambassadeurs, supporters en sponsoren hebben ook in 2016 laten zien dat zij de fondsen daarin ondersteunen. Zodat die 3000 kinderen die in Breda niet voldoende geld hebben om lid te worden van een vereniging geholpen worden! Er is al veel bereikt. Vandaag vieren beide fondsen hun succes op de ijsbaan samen met intermediairs, verenigingen, supporters, sponsoren en alle belanghebbenden die hebben bijgedragen aan het succes.

Lancering samenwerking ‘Breda beweegt’

Heel Breda beweegt is het doel van de samenwerking tussen Teamplay@NAC, Deltatalent, Stichting BAS, Breda Actief en het Jeugdsportfonds Breda. Samenwerking in de wijken en het samenbrengen van de verschillende projecten en netwerken in de wijken moet leiden tot meer aandacht voor bewegen en meer deelname aan sport. De gezamenlijke programmering van activiteiten gericht op het in beweging krijgen van Bredanaars staat centraal in de samenwerking. De inzet van elkaars krachten gaat leiden tot gezamenlijke projecten. In het voorjaar van 2017 wordt gestart met het eerste pilotproject in 1 wijk, met als doel om de Bredase jeugd in beweging te zetten. Deze manier van samenwerking en uitrol van projecten worden bovendien doorgezet in het seizoen 2017-2018. Kinderen krijgen de gelegenheid binnen het pilotproject na school kennis te maken met verschillende sporten. Daarbij worden clinics gegeven door verenigingen en sportcoaches. Via Teamplay@NAC wordt NAC als aanjager gebruikt om kinderen te laten deelnemen. Bovendien krijgen zij de kans om hun eigen talenten te ontdekken. 

Zwemmen samen met Optisport

In Nederland verlaten jaarlijks 10.000-15.000 kinderen de basisschool zonder zwemdiploma. Dit komt vaak doordat ouders de zwemlessen niet kunnen betalen. Daarom werken Jeugdsportfonds Breda, de Gemeente Breda en Optisport samen om ervoor te zorgen dat kinderen zwemveilig van de basisschool komen. In 2016 waren er maar liefst 1000 kinderen in Breda via het Jeugdsportfonds bij Optisport bezig met zwemles. Met als motto IEDER KIND MOET LEREN ZWEMMEN is vandaag door Jeugdsportfonds Breda en Optisport, aanbieder van de zwemlessen, een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend om ervoor te zorgen dat ook dit jaar ieder kind zwemveilig wordt.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI