‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Maatschappelijke organisaties ontvangen communicatiemiddelen en een zonnepaneel

Geplaatst op 03-11-2014

Ruim twee maanden werkten meer dan 150 eerstejaars studenten van de opleiding Communicatie op Avans Hogeschool nauw samen met vijf regionale maatschappelijke organisaties. Binnen hun opdracht ‘ontwerp communicatiemiddelen voor een maatschappelijke organisatie’ leerden zij organisaties kennen die ze wellicht nooit eerder in het vizier hadden. Wij legden om die reden graag verbindingen tussen de opleiding en vrijwilligersorganisaties. Op maandag 3 november presenteerden zij trots en licht zenuwachtig hun ontwerpen; van een nieuwe video en folder tot een website en een klein evenement.

De wereld van het vrijwilligerswerk

Bij aanvang van de opdracht gaven het Annahuis, Vogelrevalidatiecentrum Zundert, Vrouwenstudio’s Amalia en Maxima, het Keniawinkeltje en Stichting Jongerenwerk Prinsenbeek aan wat voor nieuwe communicatiemiddelen zij nog nodig hadden. Elke organisatie werd gekoppeld aan zes groepen studenten. De studenten zijn hard aan de slag gegaan met een onderzoek. Daarbij werd er ook wat gevraagd van de organisaties. Want wie ben je nu eigenlijk en hoe presenteer je dat op een laagdrempelige manier? Ze wisten de studenten daarbij te verrassen en mee te nemen in de wereld van het vrijwilligerswerk. Romy Louwe (18 jaar) en Sven van Liere (17 jaar) over het project: “Naast het ontwikkelen van communicatiemiddelen leerde wij ook de wereld van de vrijwilligersorganisaties kennen. We kregen begrip voor het werk van de vrijwilligers.”

Inventief

Per organisatie werden zes verschillende aanpakken gepresenteerd. De studenten gaven hun adviezen en daadwerkelijke uitwerkingen van communicatiemiddelen weer vanuit inventieve invalshoeken: “Ik had niet verwacht dat de studenten zoveel ideeën voor ons hadden, in elke presentatie zat zeker iets waardevols!” vertelt Ria Bekkers van het Keniawinkeltje Prinsenbeek.

Bijzondere samenwerking

Voor Vogelrevalidatiecentrum Zundert leverde de samenwerking met de studenten naast nieuwe communicatiemiddelen nog meer op. Eén van de projectgroepen was zo betrokken bij het project dat ze een van de zonnepanelen daadwerkelijk wisten te regelen. “Eigenlijk wilde we met de flyer hier donateurs voor werven. Het is prachtig om te zien dat studenten dit al voor ons geregeld hebben.” aldus Diwi Nieboer van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI