‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Madelon stapt tijdens de MaS uit haar comfortzone

De 16-jarige Madelon liep maatschappelijke stage bij De Zonnebloem in Bavel

Geplaatst op 17-10-2016

Madelon (16 jaar), zit in VWO 5 op middelbare school De Nassau. Haar school bood van alles aan om een maatschappelijke stage te vinden. Madelon wilde een stage die wat dichterbij huis is en is daarom zelf op zoek gegaan naar een stage.

Eigen zoektocht

Madelon en haar tweelingzus Charlotte fietsten elke dag langs het gebouw van Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Bavel. Het gebouw sprak haar aan en de teksten die erop stonden ook. Ze is via het hoofdkantoor van De Zonnebloem in contact gekomen met Anny, de voorzitter van De Zonnebloem Bavel. Zo is het Madelon uiteindelijk gelukt om bij De Zonnebloem haar MaS te doen. 
 

"Je moet uit je comfortzone gaan"

‘Op school zeiden ze: je moet uit je comfortzone gaan. In eerste instantie dacht ik niet dat ik ouderen zou gaan helpen. Veel vriendinnen van mij hebben iets gedaan met kleuters, op voetbal- of hockeyvelden. Ik dacht met ouderen is iets heel anders. Daarnaast vond ik het heel leuk dat er veel verschillende activiteiten waren. De variatie hierin sprak mij naar de doelgroep heel erg aan.’ Madelon heeft voor De Zonnebloem afdeling Bavel gekozen, omdat dit uit haar comfortzone lag. 
 

"Het was een echte levenservaring"

Madelon zag haar stage als een nieuw hoofdstuk in haar leven. ‘Het was een echte levenservaring. Je krijgt hier heel veel mensenkennis van. Alle mensen hier hebben verschillende dingen meegemaakt.’
Madelon mocht van alles doen tijdens haar maatschappelijke stage. Ze heeft onder andere koffie rond gebracht en geholpen bij verschillende activiteiten. ‘Ik zou meteen kiezen om weer bij De Zonnebloem mijn maatschappelijke stage te doen als ik opnieuw mocht kiezen. Het is erg goed bevallen, door alle behulpzame aardige mensen’

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI