‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Martijn houdt van aanpakken

“Wij doen nooit iets half.”

Geplaatst op 30-05-2016

Martijn, jij bent voorzitter van de Jeugdraad in Prinsenbeek. Wat doet de Jeugdraad precies? “We organiseren activiteiten voor de jeugd. Carnaval is heel groot in Prinsenbeek, maar we vinden het belangrijk dat er voor kinderen en jongeren ook de rest van het jaar leuke dingen te doen zijn.”

Kun je wat voorbeelden geven?

“Bij de opening van De Kuil (de natuur-zwemplas in Prinsenbeek, red) organiseren we elk jaar een weekend vol activiteiten zoals een zeskamp en springkussens. We gaan de Beekse Quiz junior organiseren, dat is een variant voor kinderen op het hier bekende evenement: de Beekse Quiz. Ook zijn we bezig met een scholenproject waarbij de basisschoolkinderen meer te weten komen over de geschiedenis van Prinsenbeek. Spelenderwijs en met behulp van leuke rondleidingen door het dorp komen ze meer te weten. Prinsenbeek is een trots dorp en we vinden het belangrijk dat ook kinderen die trots meekrijgen.” 

Ben jij zelf ook zo trots op Prinsenbeek?

“Zeker! Als je alleen al kijkt naar onze Carnavalsoptocht. Het is mooi om te zien dat we met een klein dorp van maar 11.000 inwoners zoveel bezoekers trekken vanwege de mooie wagens. Ik ben ook trots op het saamhorigheidsgevoel in Prinsenbeek. Als we iets organiseren met de Jeugdraad en we vragen om hulp bij de ondernemers, dan staan ze altijd klaar om ons te helpen. Het verenigingsleven is heel belangrijk. Iedereen  zet zich graag in voor het dorp.”

Veel vrijwilligers dus hier in Prinsenbeek.

“Ja, bijna iedereen doet wel iets. We hebben allerlei werkgroepen die zich bezighouden met verkeersveiligheid, sport of met de struiken. Bijna overal is wel een groep voor. De vrijwilligers lopen elkaar tijdens evenementen bijna in de weg, haha. We houden van aanpakken!”

Waarom zijn al die vrijwilligers belangrijk voor Prinsenbeek?

“Het houdt het dorp levendig. Als jong en oud het naar hun zin hebben in het dorp dan zorgt dat er ook voor dat mensen hier blijven. Natuurlijk zijn de jongeren in het weekend vaak in Breda te vinden, maar het is goed dat ze zich hier ook kunnen vermaken.”

En wat vind jij het leukste aan je werk voor de Jeugdraad?

“Het is mooi om te zien dat de kinderen het leuk vinden wat we organiseren. De Jeugdraad zelf bestaat uit een groep betrokken jongeren, dat is heel fijn om mee te werken. We doen nooit iets half en zetten wat we organiseren echt goed neer. Iedereen heeft een ondernemende instelling en dat sluit ook aan bij wie ik ben.”

Jij gaat bedrijfskunde studeren in Rotterdam. Ga je dan na de vakantie naar Rotterdam verhuizen?

“Nee, zeker niet! Ik blijf hier wonen. Vanaf station Prinsenbeek ben ik zo in Rotterdam, dus dat gaat prima. Ik heb geen reden om weg te gaan. Bij de Jeugdraad is de komende jaren ook nog genoeg te doen. Langzaam zullen er jongeren bij komen die het stokje gaan overnemen, maar ik weet zeker dat ik dan weer in een andere vereniging actief wordt.”

Wil je meer weten of heb je vragen over vrijwillige inzet? Neem contact op met een medewerker van Breda Actief via 076 – 5233555 of via  .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI