‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

‘Meer zelfvertrouwen, verdubbeling conditie en meer spiermassa: Kaylee mag trots zijn!’

Deelneemster dankzij Cool2bfit sociaal emotioneel en fysiek sterker

Geplaatst op 03-07-2017

Kaylee is een van de 10 deelnemers aan Cool2bfit. Een programma waarbij kinderen met overgewicht de juiste handvatten krijgen om weer lekker in hun vel te komen. De tienjarige Kaylee is daarbij onder begeleiding van een psycholoog, een diëtiste, een sportcoach van Breda Actief en een fysiotherapeut. In een half jaar tijd heeft deze dame behoorlijk wat successen op haar naam staan. Successen waar ze super trots op mag zijn.

Meer energie en uithoudingsvermogen

Kaylee is zelf erg blij met haar deelname aan Cool2bfit: “Ik vind het erg leuk om te doen. Met name het sporten. Vooral nu ik allerlei sporten uit mag proberen. Ik vind het wel moeilijk om altijd gezond te eten maar ik doe zeker mijn best. Vooral omdat ik merk dat ik nu veel meer energie en uithoudingsvermogen heb. Mijn conditie is zelfs meer dan de helft verdubbeld. Naast Cool2bfit fitness ik nu twee keer in de week bij Enjoy. Soms zelfs nog meer. Ook mijn vrienden vinden het knap dat ik meedoe.”

Gezonde keuzes

Kaylee had voor het project erg veel moeite om kinderen tijdens de gym bij te houden. Dat vond ze heel erg. Ze wilde dan ook graag fitter worden. Om dit aan te pakken is het onderwerp voeding thuis vaak onderwerp van gesprek. Via het Cool2bfit programma zijn daar duidelijke afspraken gemaakt wanneer je wel gezonde keuzes maakt en wanneer je wat minder gezonde keuzes maakt als het gaat over voeding. Hierdoor is Kaylee minder gaan snoepen en is het voor haar duidelijk wanneer het verwenmomentje van de dag is.

Sporten en bewegen

Naast gezonde voeding is er tijdens het programma veel aandacht geweest voor sporten en bewegen. Onder leiding van sportcoach Ruth is Kaylee aan de slag gegaan met haar conditie en via de sportcoach heeft zij verschillende sporten uitgeprobeerd. Bovendien heeft zij haar kennis laten maken met sporten via verschillende sportaanbieders zoals tennis bij TV Markant.

Inzet loont!

Iedereen die Kaylee begeleid is trots op haar: “Doordat Kaylee is gaan bewegen en op haar voeding heeft gelet, is haar spiermassa toegenomen en de vetmassa gedaald. Een mooi resultaat!” aldus diëtiste Marlijn. “Kaylee haar zelfvertrouwen is gestegen en ze is veel meer tevreden over haar uiterlijk. Ze merkt ook op school dat het beter gaat!” aldus Judith psychologe. “Kaylee is een gezellige, fanatieke meid die zich goed inzet! En die inzet loont! Als je de resultaten van haar conditietest vergelijkt met in het begin zie je een enorme groei. Met de start van Cool2bfit liep ze 510 meter, nu loopt ze 1200 meter. Ze is in een half jaar dus meer dan verdubbeld!” Aldus fysiotherapeut Melissa en sportcoach Ruth.

Wil je meer weten over Cool2bfit? Klik dan hier voor meer informatie. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI