‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

“Mooi om mensen een leuke dag te bezorgen!”

Mede dankzij Hans kan de Decathlon Haagse Beemden Loop elk jaar door gaan

Geplaatst op 10-05-2018

De bezoekers en deelnemers hebben het niet altijd in de gaten, maar de Decathlon Haagse Beemden Loop kan alleen bestaan dankzij de vele vrijwilligers die meehelpen. Hans Kempen is een van deze vrijwilligers. Hij is secretaris en coördinator van het start-finishterrein.

Wat is het mooiste aan het vrijwilligerswerk dat je doet?

“Het moment dat het startschot gaat en we alles weer gefikst hebben. En daarnaast natuurlijk mensen een leuke dag bezorgen. Wat me altijd weer een goed gevoel geeft zijn de blije gezichten van de kinderen die aanwezig zijn.”

Waarom ben je begonnen als vrijwilliger bij de Decathlon Haagse Beemden Loop?

“Ik ben zes jaar geleden van Tilburg naar Prinsenbeek verhuisd en ik had nog niet echt een netwerk hier in de buurt. Toen ben ik begonnen als vrijwilliger bij de BAK, de carnavalsstichting van Prinsenbeek. Later zag ik dat de Decathlon Haagse Beemden Loop op zoek was naar verkeersregelaars, dus toen ben ik daar ook aan de slag gegaan. Nu ben ik coördinator van het start-finishterrein en sinds dit jaar ook secretaris.”

Loop je zelf ook hard?

“Helaas kan ik zelf niet hardlopen door een knieblessure, maar ik fiets en ik wandel wel veel.”

Denk je dat bezoekers in de gaten hebben hoeveel werk er bij het organiseren van een Decathlon Haagse Beemden Loop komt kijken?

“Ik denk dat ze het zich niet altijd realiseren. We zijn met zo’n 7 vaste vrijwilligers en op de dag zelf zijn er totaal zo’n 125 vrijwilligers op de been. Van verkeersregelaars tot EHBO, de scoutinggroepen die de waterposten beheren, maar ook mensen die helpen met het opbouwen van de Obstacle Trail Run, mensen die toezicht houden, medailles uitreiken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle voorbereidingen en organisatie vooraf. De takenlijst van alle vrijwilligers bij elkaar is enorm. Samenwerken en elkaar scherp houden is heel belangrijk.”

Wat houden jouw taken precies in?

“Als secretaris verzorg ik de notulen bij vergaderingen, ik regel de vergunningen en ik zorg dat taken opgevolgd worden. Als coördinator van het start-finishterrein zorg ik dat de startprocedures duidelijk zijn, dat het terrein duidelijk is ingedeeld, dat de dranghekken op de goede plek staan en dat alle starttijden kloppen. Dat de chipregistratie geregeld is, dat het startsein wordt gegeven en dat de doorstroom goed is naar het loperskwartier.”

Is het te combineren met je werk en je privéleven?

“Het vrijwilligerswerk bij de BAK loopt zo van november tot en met februari en daarna beginnen de meeste voorbereidingen voor de Decathlon Haagse Beemden Loop. Dat loopt dus mooi in elkaar over. De paar weken voorafgaand aan het evenement, besteed ik zo’n 8 uur per week aan vrijwilligerswerk en dat kan ik goed combineren. Mijn vrouw ik delen de opvatting dat je wanneer je dat kunt iets goeds moet doen voor anderen. Wanneer we ooit zelf hulpbehoevend zijn, staan er hopelijk ook mensen voor ons klaar.”

Kunnen jullie nog vrijwilligers gebruiken?

“Er is zoveel te doen dat we altijd wel nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken. Volgend jaar bestaat de Decathlon Haagse Beemden Loop bovendien 30 jaar, dus dan willen we wat extra’s doen. Daar kunnen we dus ook alle hulp bij gebruiken.”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI