‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Mooie samenwerking binnen project Sportsurprise

Cliënten van SMO Breda sporten bij Bredase verenigingen

Geplaatst op 23-06-2016

Woensdag 22 juni tekenden AV Sprint, Tafeltennisvereniging Belcrum, BSV Boeimeer en Breda Actief met SMO Breda een samenwerkingsovereenkomst. Samen zetten we ons met SMO Breda in om cliënten te betrekken bij hun sportieve activiteiten.Met als doel; kwetsbare burgers weer volwaardig te laten participeren binnen de samenleving. 

Ruim 100 cliënten namen op deze dag deel aan de Sportsurprise XXL. Op de atheletiekbaan van AV Sprint, die de activiteit ook organiseerde, werden sporten uitgeoefend als voetbal, boogschieten, jeu de boules, badminton, tafeltennis en atletiek. Maar daar bleef het niet bij. De deelnemers deden ook mee met creatieve workshops. De dag werd afgesloten met een barbecue.

Sportsurprise

SMO Breda is onder de naam Sportsurprise gestart met dit initiatief. Het project daagt cliënten uit de maatschappelijke opvang in de regio Breda uit om te sporten en het stimuleert hen om structureel lid te worden of vrijwilligerswerk te doen bij verenigingen. Het concept van kennismaking met sport en bewegen tot de verenigingsbezoeken gebeurt in groepen. De deelnemers krijgen vervolgens de mogelijkheid om individueel proeftrainingen en proefwerkzaamheden te doen onder begeleiding van buddy’s (vrijwilligers) van de vereniging. De buddy’s begeleiden de deelnemer in het ‘thuis voelen’ bij de vereniging om ervoor te zorgen dat zij uiteindelijk langdurig lid worden. Het verenigingsleven biedt een (nieuw) sociaal netwerk en activeert deelnemers om regulier deel te nemen aan de maatschappij.

De rol van Breda Actief

Projectleider Rick den Haan over de rol van Breda Actief binnen het project: “Breda Actief verbindt de maatschappelijk betrokken Bredase sportverenigingen aan de Sportsurprise. Hierdoor krijgen kwetsbare burgers de ruimte om te participeren via het verenigingsleven door een op maat ontwikkelde sportinterventie. Zonder de inzet van de verenigingsadviseurs had de Sportsurprise minder commitment gehad vanuit het Bredase verenigingsleven.”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI