‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

NAC OldStars van start bij rkvv DIA in Teteringen

Walking Football voor zestigplussers

Geplaatst op 04-04-2017

Teteringse zestigplussers kunnen vanaf september in hun eigen dorp meedoen met Walking Football. Voetbalvereniging DIA en Teamplay@NAC starten met het project NAC OldStars op sportpark de Gouwen, de thuisbasis van de Teteringse amateurvereniging. Wil jij Walking Football alvast een keer ervaren? Kom dan op woensdagochtend 7 juni naar de kennismakingsochtend. Wees er snel bij want is plaats voor twintig geïnteresseerden. Aanmelden voor de ochtend kan nu via Teamplay@NAC.

NAC OldStars

Het project NAC OldStars begint elke week met het drinken van een kop koffie in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel dat bestaat uit ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden, fysiek contact verboden is en de bal niet boven heuphoogte mag komen. Henk Szelech (64 jaar) startte een jaar geleden met Walking Football bij WDS’19. Hij is erg enthousiast en kan het anderen zeker aanraden: “De sport past echt bij mijn leeftijd. Je mag niet rennen, bij fysiek contact word je teruggefloten en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Hierdoor zorg je ervoor dat je je eigen grenzen in de gaten houdt en die van een ander. Want we zijn natuurlijk geen twintig meer! Maar ik kan je vertellen, ik ben me toch een partij fanatiek!”

Voordat zestigplussers starten met Walking Football wordt gekeken naar de algemene conditie door middel van een fittest. Deze wordt afgenomen door een fysiotherapeut. Tijdens de twintig weken die volgen, worden de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

Teambuilding

NAC OldStars bestaat niet alleen uit Walking Football-trainingen. Tijdens het project staan verschillende sociale activiteiten op het programma. Henk over deze activiteiten: “Bij het begin van elke training starten we met een bak koffie. En na de training is het altijd gezellig tijdens de derde helft. Je weet wel, mannen onderling.” vertelt Henk “Maar dat is het niet alleen. Er wordt nog veel meer georganiseerd. Zo zijn we bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd in Genk geweest, beleefden we een ouderwets ‘Avondje NAC’ en worden er kaart- en biljartmiddagen georganiseerd. Het is dus meer dan alleen voetbal!”

Maak ook kennis met Walking Football!

Ben je zestigplusser en wil je Walking Football een keer uitproberen? Dat kan! Meld je dan nu aan voor de kennismakingsochtend op woensdag 7 juni bij DIA. Tijdens deze ochtend ontvang je meer informatie over het programma  en je kunt een fittest doen die afgenomen wordt door een fysiotherapeut. De ochtend start om 09.30 uur. Je ontvangt daar een NAC-trainingspak in bruikleen zodat je in stijl kunt oefenen. We raden je aan om zelf gym-, sport- of voetbalschoenen mee te nemen. Wil jij Walking Football uitproberen? Meld je dan aan via 076 521 4500 of via 

Meer informatie

Op www.nac.nl/OldStars kun je meer lezen over het project. Stephanie Verdoolaege, adviseur van Breda Actief, geeft na de opstartfase van het project de vereniging ondersteuning om Walking Football duurzaam weg te zetten en te borgen binnen de vereniging. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI