‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Netwerken tussen de dikbuikzwijntjes"

Derde Bredaas Café Vrijwilligerswerk gezellig en inspirerend

Geplaatst op 10-06-2015

Open, ontspannen, ontmoeten, goede gesprekken en lekker lokaal eten: dat was de sfeer tijdens het Bredaas Café Vrijwilligerswerk. In samenwerking met Kinderboerderij De Sik, organiseerde Breda Actief dinsdag 9 juni het derde Bredaas Café Vrijwilligerswerk. De grote diversiteit van organisaties in combinatie met de informele sfeer stonden garant voor een inspirerende avond.


Ik had eigenlijk niet zoveel verwachtingen vooraf, maar ik ben erg blij dat ik een oppas voor de kinderen heb geregeld. Ik heb zeker wat actiepunten voor zowel de Haagse Beemden Loop, als voor mijn eigen bedrijf in de wijk. Zeer fijn!” aldus Susan Fens van de Haagse Beemden Loop. 

Partners, Plannen en Pegels

Na de actieve opening gingen de gasten in gesprek met vier kennispartners: Betrokken Ondernemers Samen voor Breda, Gemeente Breda, Rabobank en SproutFund. Zij vertelden over verschillende mogelijkheden en vormen van (lokale) financiering (klik hier voor de presentaties), geheel passend bij het thema ‘Partners, Plannen en Pegels’. Tijdens het café verzorgde Ostara, De Kleine Hoeve heerlijke lokale hapjes en drankjes. Zo zijn er vlierbessen geplukt in de bossen in de Haagse Beemden waar een heerlijk sapje van werd geserveerd. Ook waren er lekkere worstenbroodjes van Vleesveehouderij van de Haar-Snijders.

Nieuwe ontmoetingen op een leuke locatie

Vrijwilligers en medewerkers van 57 maatschappelijke organisaties en initiatieven waren dinsdag aanwezig bij het derde Bredaas Café Vrijwilligerswerk. Opvallend was dat alle sectoren vertegenwoordigd waren: welzijn, zorg, kunst & cultuur, natuur & milieu, onderwijs & educatie, sport en goede doelen. Die mix zorgde voor dynamiek, onverwachte ontmoetingen en nieuwe verbindingen.

Ook op Twitter leefde het Bredaas Café Vrijwilligerswerk:

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI