‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Nieuwe samenwerking in de stad

Krachten bundelen voor inwoners van Breda

Geplaatst op 20-10-2017

Jij kunt straks terecht op verschillende punten in de stad voor informatie over hulp- en zorgvragen, vrijwilligerswerk en het halen en terugbrengen van bibliotheekboeken!

Sietske Poppe, adviseur vrijwilligerswerk bij Stichting Elisabeth, vertelt enthousiast over het ontstaan van deze nieuwe samenwerking: “Er zijn al vrijwilligers actief vanuit Zorg Voor Elkaar Breda die op verschillende locaties van Stichting Elisabeth mensen helpen met hulp- en zorgvragen. Dit zijn vaak ook haal- en brengpunten van Nieuwe Veste. Vanuit Breda Actief is er de wens om op meer plaatsen in de stad informatie te geven over vrijwilligerswerk. De vrijwilligers gaven zelf aan dat ze het leuk zouden vinden om hun dienstverlening uit te breiden en zo is het idee ontstaan om de krachten te bundelen”. 

“Geweldig om zo nog meer mensen in Breda te bereiken die zich willen oriënteren op vrijwilligerswerk. Bewoners kunnen straks in hun eigen wijk terecht voor allerlei informatie, gegeven door een team van enthousiaste vrijwilligers. Het is logisch om hierin de krachten te bundelen en samen te werken!” Aldus Marije Dévény, adviseur bij Breda Actief.

Opening

Op donderdagochtend 23 november om 10.30 uur is de opening bij Elisabeth Vuchterhage bij Winkelcentrum Moerwijk (Hoge Vucht). Het team vrijwilligers dat er al actief was, is nu ook getraind om vragen te beantwoorden over vrijwilligerswerk en het gebruik van www.nlvoorelkaar.nl. Wilma Schutten, communicatiemedewerker bij Zorg voor Elkaar Breda: “Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Er zijn zoveel hulp- en zorgvragen van mensen, zij kunnen ons straks op nog meer plaatsen vinden!”

Positief vooruitzicht

Bianca de Bie, projectleider bij Nieuwe Veste: “In Bibliotheek Breda Centrum is al een team van vrijwilligers vanuit Breda Actief aanwezig dat informatie geeft over vrijwilligerswerk. Nieuwe Veste wil nog meer samenwerken met partners in de stad. Op termijn willen we deze samenwerking zeker op meer locaties in Breda gaan opzetten!”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI