‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

NLdoet groot succes in Breda

450 Bredanaars steken handen uit de mouwen voor maatschappelijke organisaties

Geplaatst op 23-03-2015

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land, heeft afgelopen vrijdag en zaterdag landelijk zo'n 300.000 Nederlanders ertoe verleid zich van hun beste kant te laten zien. In de gemeente Breda werd vanzelfsprekend volop mee gedaan: 43 klussen van maatschappelijke organisaties zijn uitgevoerd door 450 Bredanaars.

Van het opknappen van een speeltuin tot het verven van het clubhuis. Van het ondersteunen van een high tea in een woonzorgcentrum tot het tuinieren bij de scouting. Op tientallen plaatsen staken Bredanaars afgelopen weekend de handen uit de mouwen voor maatschappelijke organisaties.

Ontzettend gaaf

Zo ook bij Stichting Jongerenwerk Prinsenbeek (SJP), waar vrijwilligers het buitenterrein van het jeugdhonk onder handen namen. Een twaalftal betrokken Bredanaars maakten het buitenterrein schoon en onkruidvrij, plantten bomen en plaatsten zelfs loungebanken. ‘Ontzettend gaaf om te zien dat zo’n diverse groep vrijwilligers zich zo hard inzet voor onze organisatie’ verteld Saskia van den Beemt, initiatiefneemster van de vrijwilligersklus bij SJP. ‘Dit is de eerste keer dat we mee doen aan NLdoet, maar zeker voor herhaling vatbaar. Dankzij deze dag zijn we klaar voor het voorjaar!’.

Steek vaker je handen uit je mouwen

Tijdens NLdoet zijn veel initiatieven opgestart maar veel van de klussen zijn niet in één dag te klaren. Er worden dan ook nog steeds actieve vrijwilligers gezocht. Wil jij de komende periode je handen uit de mouwen steken bij/voor vrijwilligersorganisaties? Kijk op nlvoorelkaar.nl welke organisatie jouw hulp nog kan gebruiken! Wil je volgend jaar (weer) meedoen met NLdoet? Houd dan onze website in de gaten. De data zijn in ieder geval al bekend: 12 en 13 maart 2016!

Ook wij waren actief aan de slag tijdens NLdoet:

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI