‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Nominaties Chris van Faassen- vrijwilligerspenning 2016 bekend

Geplaatst op 15-11-2016

De genomineerden voor de vrijwilligers van het jaar 2016 zijn bekend. De jury koos uit de tientallen waardevolle aanmeldingen die Breda Actief ontving. Het gaat om vijf individueel genomineerden en zes groepen. Op 9 december horen zij bij Strand Binnen wie van hen de aanmoedigingsprijs en de bronzen Chris van Faassen-penning ontvangen. Tijdens de feestelijke avond zijn alle voorgedragen vrijwilligers en de voordragers welkom. Het wordt beslist een mooie avond.

De Chris van Faassen-penning wordt dit jaar voor de 24ste keer uitgereikt. Ieder jaar weer is het een verrassing en waardering voor de genomineerden, maar ook voor degene die de vrijwilligers hebben voorgedragen. Breda Actief organiseert de activiteiten rondom de penning in opdracht van de Gemeente Breda. Uit de aanmeldingen voor individuen nomineerde de jury na een beraad, deze individuen (op alfabetische volgorde):

• Willem Hartmans, langdurige en veelzijdig inzet als vrijwilliger in Breda
• Hassan Lammou, Stichting Marokkaanse jongeren in Breda
• Ad Marijnissen, Stichting Elisabeth
• André Roelands, Koninklijke Visio/locatie de Blauwe Kamer
• Truus van Zundert, Verwendag Westerwiek


en uit de aanmeldingen voor groepen, deze groepen (ook op alfabetische volgorde):

• De vrijwilligers van BCV
• De vrijwilligers van Buurtsalon
• De vrijwilligers van Jeugd4Kidz
• De vrijwilligers van Stichting BAS
• De vrijwilligers van Surplus Comfort / serviceresidentie Vredenbergh
• De vrijwilligers van Vriendendienst van Steunpunt Informele zorg Breda

‘Cement van onze stad’

Miriam Haagh, wethouder Zorg, Welzijn, Onderwijs en Dienstverlening over de penning: “Zonder vrijwilligers staat Breda stil. Hun werk, enthousiasme en belangeloze inzet zijn het cement van onze stad. Dat is ook te zien aan de diversiteit in vrijwilligers die nu genomineerd zijn. Ze vormen een prachtige doorsnede van Breda. Zonder al deze vrijwilligers zou Breda anders zijn. Ze verdienen onze dank en waardering.”

 Jury

De genomineerden zijn gekozen door de jury. Bovendien adviseren zij het college van burgemeesters en wethouders over de winnaars. Bij de beoordeling hielden ze rekening met de volgende richtlijnen: de tijd die aan het vrijwilligerswerk wordt besteed, de ervaring met het vrijwilligerswerk, de kwaliteit ervan, de impact van het vrijwilligerswerk op de omgeving (sneeuwbaleffect) en de passie en emotie waarmee een vrijwilliger of vrijwilligersgroep het werk uitvoert.

Alle juryleden hebben in hun dagelijks leven raakvlakken met vrijwilligerswerk. De jury bestaat bewust uit een mix van mensen met een diverse achtergrond. Zo kunnen zij vanuit verschillende perspectieven de aanmeldingen beoordelen. Dit jaar bestaat de jury uit: Christel de Baat (o.a. toernooidirecteur Breda Future), Leen de Bruyn (winnaar CvF penning 2015, actief in o.a. wijkraad Heusdenhout), Aynur Colak (actief in formulierenbrigade in Breda-Noord), Geert Siefken (relatiemanager ABAB Accountants en Adviseurs met focus op gesubsidieerde instellingen, voorzitter netwerk De VOC en vrijwilliger bij Stichting Sacramentskerk Breda), Martijn Meeuwissen (Citytrainer Breda, actief in jongerenraad Prinsenbeek), Lian van Raalte (actief bij het Brakkenfestival /winnaar groepen CvF penning 2015) en Willem Vermeulen (winnaar CvF penning 2013, vrijwilliger HOOM en IMW).

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI