‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Omgaan met ongewenst gedrag voor vrijwilligers en bestuursleden bij Buurttuin Breda

Eerste kennismaking sociale veiligheid

Geplaatst op 26-01-2016

Vanavond verzorgt Marije, een van onze adviseurs, een bijeenkomst over sociale veiligheid: 'Omgaan met ongewenst gedrag' voor vrijwilligers en bestuursleden bij Buurttuin Breda. Het is belangrijk dat de Buurttuin een fijne en veilige plek is voor alle bezoekers, kinderen en vrijwilligers die er komen.

Omgaan met ongewenst gedrag begint met bewustwording: wat is eigenlijk ongewenst gedrag? Dat kan zijn discriminatie, pesten, seksueel overschrijdend gedrag of bijvoorbeeld iemand uitsluiten. Door het onderwerp bespreekbaar te maken kun je binnen je organisatie afspraken maken over hoe je met elkaar om wilt gaan. Daarnaast kun je huisregels opstellen en een vertrouwenscontactpersoon aanstellen.

Stappenplan

Hoe voorkom je grensoverschrijdend gedrag, hoe maak je hierover afspraken binnen je organisatie en wat doe je wanneer er toch iets gebeurt of wanneer je iets signaleert? Breda Actief heeft een eenvoudig 4-stappenplan gemaakt waarmee je aan de slag kan om ook in jouw organisatie goed om te gaan met ongewenst gedrag. Wil je meer weten over deze stappen? Klik dan hier of neem contact op met Marije Dévény via:  of 076 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI