‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Ontdek ook hoe leuk vrijwilligerswerk is!

Geplaatst op 19-08-2014

Wil jij vrijwilligerswerk doen maar weet je nog niet wat? Kom in september en/of oktober ervaren hoe het is om je vrijwillig in te zetten bij Stichting Woonzorgcentra Zuiderhout, Hobbyclub Princenhage en IDFX.

"Om uit te zoeken wat voor vrijwilligerswerk je leuk vindt en wat voor werk bij je kwaliteiten past, kun je meedoen aan onze ‘Maak eens k ennis met activiteiten’. Je leert iets nieuws en ontmoet nieuwe mensen", aldus Anu Veldhuis, adviseur Breda Actief.

De activiteiten

Maandag 1 september en woensdag 1 oktober kermis en high tea bij Stichting Woonzorgcentra Zuiderhout

Stichting Woonzorgcentra Zuiderhout organiseert zowel binnen- als buitenactiviteiten voor haar bewoners, zoals biljarten, wandelingen, koffieochtenden en uitstapjes in de bosrijke omgeving van Teteringen. Op maandag 1 september gaan potentiële vrijwilligers van 13:00 tot 16:30 uur met de bewoners naar de miniatuurkermis. Vooraf wordt uitleg gegeven hoe om te gaan met een rolstoel. De kennismakingsactiviteit op woensdag 1 oktober staat in het teken van ‘de dag van de ouderen’. Tussen 13:00 en 16:30 uur helpen deelnemers bij de voorbereiding van een gezellige ‘high tea’ en maken een praatje met de bewoners.

Dinsdag 23 september knutselen met kinderen bij Hobbyclub Princenhage

Hobbyclub Princenhage organiseert wekelijks knutselavonden op de zolder voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De ‘Maak een kennis met activiteit’ vindt plaats op dinsdag 16 september van 17:45 tot 20:00 uur. Deelnemers krijgen vooraf een korte rondleiding en bereiden de avond voor. Gedurende de activiteit begeleiden de vrijwilligers de kinderen en helpen ze mee met knutselen.

Vrijdag 5 september helpen bij het Filmfestival BUTFF

Op het jaarlijkse filmfestival BUTFF van organisator IDFX worden voornamelijk alternatieve films gedraaid voor filmliefhebbers uit Breda en omgeving. Tijdens de kennismakingsactiviteit op vrijdag 5 september kunnen vrijwilligers tussen 13:00 en 16:30 uur helpen in de winkel of als zaalwacht bij de films. Ervaring is hierbij niet vereist, maar enthousiasme wel!

Aanmelden

Per kennismaking zijn er vijf plaatsen beschikbaar, als je zeker wilt zijn van deelname geef je dan snel op. Deelname aan de ‘Maak eens kennis met activiteiten’ is gratis en zonder verplichtingen. De activiteiten worden begeleid door ons en de deelnemende (vrijwilligers)organisaties.

Wil je ook meedoen? Meld je dan nu aan! Dit kan nog tot twee werkdagen vóór aanvang van de activiteit door een  te sturen.  Je kunt ook direct contact opnemen met Mylène Martens of Anu Veldhuis via 076-5233555. meer weten over de 'maak eens kennis met activiteiten' in het algemeen? Klik dan hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI