‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Ontdekkingstocht naar passend vrijwilligerswerk

Met workshops en persoonlijk advies helpen wij jou in de zoektocht naar vrijwilligerswerk

Geplaatst op 04-11-2015

Afgelopen maandag heeft Mylène, een topper uit ons team adviseurs vrijwilligerswerk, weer een aantal enthousiaste deelnemers verder geholpen met hun ontdekkingstocht naar passend vrijwilligerswerk. Dit deed ze tijdens de workshop ‘Oriëntatie op Vrijwilligerswerk’.

Ik kan wel alleen achter de computer zitten, maar in de groep wordt je gestimuleerd. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Door gezamenlijk naar individueel vrijwilligerswerk te zoeken, ga ik met een positief gevoel de deur uit!” Vertelt een van de deelnemers.

Tijdens de interactieve workshop krijgen de deelnemers inzicht in wat voor persoonlijkheid ze zijn. Dit doen ze door middel van een Minifocustest. Hierbij staan ook voorbeelden van vrijwilligerswerk dat bij hun persoonlijkheid past. Door Mylène worden ze geïnformeerd wat Bredavoorelkaar is, wat Breda Actief voor vrijwilligers(organisaties) kan betekenen en wat er voor de vrijwilliger bij de zoektocht naar vrijwilligerswerk komt kijken. Nadat alles grondig is uitgelegd, gaan de deelnemers op zoek naar passende vacatures voor vrijwilligerswerk op Bredavoorelkaar. “De workshop is heel verhelderend, ik weet nu de weg. Ik ben gestimuleerd om stappen te zetten tijdens mijn zoektocht.” Aldus een andere deelnemer.

Ga aan de slag. Heb je het gevoel dat het je niet alleen lukt? Dan kun je altijd om persoonlijk advies vragen. De workshop is er juist om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij jou past. En lukt dit niet? Dan kun je altijd een afspraak maken voor persoonlijk advies bij Breda Actief!” Geeft Mylène mee aan alle deelnemers en alle andere mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk.

Kom in actie!

Wil jij ook de workshop ‘Oriëntatie op Vrijwilligerswerk’ volgen? In het voorjaar van 2016 worden hiervan weer een aantal workshops gegeven. Houd de website goed in de gaten dus! Ben jij toe aan persoonlijk advies? Kom dan langs tijdens de openingstijden. Of maak een afspraak met  of  voor een adviesgesprek(076-5233555).

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI