‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Onze adviseurs brengen twee werelden dichter bij elkaar

Tijdens een gastcollege bij Avans Hogeschool informeerden zij studenten over het vinden van leuk vrijwilligerswerk

Geplaatst op 18-11-2015

Op vrijdagmiddag 13 oktober stonden twee adviseurs van ons team vrijwillige inzet, Renée en Frederik samen met Nanda (docente SPH), voor de collegezaal bij Avans. De zaal zat vol met 300 eerstejaars studenten van de sociale studies: SPH, MWD en CMV. De enthousiaste studenten gaan komend jaar vrijwilligerswerk doen in het kader van hun studie. “De opkomst was enorm! En dat op een vrijdag laat in de middag, tijdens een niet verplicht college. Wauw, hier doen we het voor!” Aldus Renée.

Het gastcollege was bedoeld ter inspiratie voor het vinden van een leuke plek om vrijwilligerswerk te doen. Voor de studenten staat er een spannende tijd te wachten, want er wordt van ze verwacht dat zij buiten hun comfortzone nieuwe ervaringen op gaan doen. Echt iets nieuws dus! Renée en Frederik hebben diverse praktijkvoorbeelden en mogelijkheden, in en rondom Breda, laten zien. Daarnaast gaven ze de studenten inzicht in de verschillende manieren waarop ze vrijwilligerswerk kunnen vinden, waaronder op nlvoorelkaar.nl. “De website en de bijbehorende filmpjes vielen goed in de smaak. Hierdoor is deze nieuwe wereld voor de studenten toegankelijker geworden en weten ze hoe ze op korte termijn aan de slag kunnen om een leuke en passende plek te vinden.” Zegt Renée.

Groeien met vrijwilligerswerk

De studie bereidt de studenten voor op beroepen waarbij zij veel met vrijwillige inzet te maken krijgen. “Het vrijwilligerswerk is een verplichting voor de studenten. Misschien wat tegenstijdig, maar het biedt ze een kans op een mooie ontdekkingsplek vol groei en ervaring. Het persoonlijke aspect van hun studie hebben wij in het gastcollege kleur gegeven vanuit de praktijk.” Vertelt Renée. Breda Actief heeft contact met honderden organisaties.

We kunnen niet anders dan hier aanstekelijk over vertellen!” zegt Frederik. “Ook is het bij ons bekend hoe graag organisaties jongeren verwelkomen. Door de studenten dit mee te geven, hebben we deze twee werelden weer een stukje dichter bij elkaar gebracht.” Sluit Frederik vrolijk af.

Meer weten

Wil je meer weten over wat onze adviseurs vrijwilligerswerk voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met de adviseurs via 076-52 33 555 of stuur een e-mail naar .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI